АМБАСАДОР ИСЛАМСКЕ РЕПУБЛИКЕ ИРАН Њ. Е. РАШИД ХАСАН ПУР БАЕИ У ПОСЕТИ ПРИВРЕДНОЈ КОМОРИ ВОЈВОДИНЕ

Председник привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић разговарао је са амбасадором Исламске Републике Иран Њ. Е.  Рашидом  Хасаном  Пур Баеијем у Привредној комори Војводине.  Том приликом истакнуто је обострано задовољство и могућности за продубљивање сарадње.

Амбасадор Ирана истакао је да је  упознат са потенцијалима АП Војводине и да ће ова посета отворити нова врата сарадње. У Ирану дајемо велики значај Привредним коморама јер сматрамо да  би управо коморе требало да воде бољем повезивању привреде. Обишао сам доста компанија у Србији и приликом сваког сусрета исказана је заинетерованост за сарадњу истакао је амбасадор Ирана Рашид ХАсан Пур Баеи.  

Председник привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић   изразио је задовољство овим сусретом и истако је да је комора Војводине као део јединственог коморског система отворена за сарадњу и стоји на услузи привредницима. Наши основни задаци су повезивање компанија и њихова промоција како у земљи тако и у иностранству истакао је Вучуревић.

Пред нама су могућности за сарадњу у многим пољима а највише у области производње хране, семенске робе и делу ИТ сектора који се односи на пољопривреду истакао је председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.

Привредни потенцијали Војводине приказани су током кратке презентације, као пресек најважнијих пројеката института БиоСенс.

Састанку су  присуствовали  секретар Удружења индустрије ПКВ Зоран Трповски, шеф кабинета Милан Стојанов  и Бранислав Пејак из института БиоСенс.