IMPRESIVNA IZLOŽBA NENADA KARLIĆA

Sinoć je u Arhivu Vojvodine otvorena prva samostalna izložba novosadskog fotografa Nenada Karlića. Izložbu je otvorio dr Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodine.

Dugogodišnji fotografski rad Nenada Karlića prikazan je kroz sofisticirane fotografije iz pozadine modnih revija, praćene oštrim okom poznavaoca fotografije.  Ne pamti se da je neku fotografsku izložbu ispratio veći broj profesionalnih fotografa, čime su izrazili poštovanje prema radu kolege Nenada Karlića.

Organizatore postavke iznenadio je veliki broj posetilaca, tako da zbog pridržavanja mera protiv pandemije Kovida 19,  jedan deo posetilaca nije mogao da prisustvuje uvodnom govoru otvaranja izložbe, ali su svi nakon zvanične ceremonije otvaranja uživali u fotografijama i muzičkom delu perfomansa „Days“.

Muzičku podlogu preformasu “Days” upotpunili su svojom blues virtuoznošću novosadski muzičari Nenad Pataković i Gileta Slim.

Izložbu “Days” je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Medijski sponzor izložbe je Udruženje Medija Portal, dok je nosilac projekta Udruženje Afra.

Ovo je jedna od izložbi, nakon koje sami sebi kažete da je morate ponovo pogledati, prevelika je količina impresija za jedno gledanje.

Postavka je otvorena do  4. Oktobra 2020.