НОВИ ВОДОВОД У МОЛОВИНУ Kоначно сва места на територији Шида добила питку воду

Изградњом водовода у шидском насељу Моловин, који је данас пустио у рад покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, коначно су сва места на територији Шида добила одговарајуће водоснабдевање.

Секретар Радојевић је подсетио на то да су почетком априла ове године Секретаријат за пољопривреду и Општина Шид потписали уговор о заједничком финансирању пројекта изградње водоводне мреже у Моловину, која је данас и пуштена у рад.

„Изградњом водовода у Соту, Привиној Глави, Бикић Долу, Љуби и сада у Моловину урадили смо велики посао. Коначно смо, за само четири године, успели да решимо вишедеценијски проблем недостатка технички исправне воде за пиће и стабилног водоснабдевања у овим фрушкорским селима у општини Шид, другој по величини у Срему“, истакао је Радојевић.

Ресорни секретар је рекао да је у реализацији пројекта изградње водовода за снабдевање водом насељеног места Моловин, са црпном станицом и водоводном мрежом дугом 3.000 метара, чија је укупна вредност близу 33 милиона динара, Секретаријат за пољопривреду учествовао са готово 20 милиона динара, а Општина Шид са близу 13 милиона. Радојевић је додао да је уз изградњу новог резервоара за воду, запремине око 150 кубних метара, сада осим насеља Моловин снабдевање водом омогућено и за Прихватни центар Принциповац.

„Заокружили смо један циклус у побољшању водоснабдевања у шидској општини. Покрајина и ова локална самоуправа су од 2016. године до сада у наведене пројекте за изградњу водоводне мреже укупно издвојиле 110 милиона динара“, рекао је Радојевић, који је похвалио Општину Шид за ефикасност у реализацији овог приоритетног подухвата.

Ресорни секретар је указао на то да улагање у пројекте за унапређење комуналне инфраструктуре у руралним срединама представља важан изазов за Покрајинску владу и Секретаријат за пољопривреду, узимајући у обзир чињеницу да је то, пре свега, важан подстицај и за младе људе да остану у својим селима, пошто могу рачунати на квалитетније услове живота.

Радојевић је истакао данас у Моловину да је у протеклом периоду за реализацију пројеката на изградњи водоводне мреже, потом за уређење атарских путева и отресишта на подручју шидске општине, као и за наставак започетог поступка комасације у катастарској општини Моровић, уређење каналске мреже у функцији одводњавања, посебно када је реч о индустријској зони Адашевци, те за формирање пољопривредних газдинства у овој сремској општини, заједнички уложено око 220 милиона динара нових инвестиција. Ови пројекти, како је Радојевић нагласио, управо живо говоре о успешној сарадњи коју су Покрајина и Шид остварили у претходне четири године.

Према речима председника Општине Шид Зорана Семеновића, захваљујући тој сарадњи, као и великом разумевању ресорног секретара Радојевића за овај крај уз границу и вишегодишње проблеме његових житеља са водоснабдевањем, и пројекат у Моловину успешно је завршен.

Председник Општине рекао је да је главни циљ у реализацији овог значајног пројекта био да се подигне квалитет живота и омогући опстанак насеља.