ОНЛАЈН КОНФЕРЕНЦИЈА „ ПОТЕНЦИЈАЛИ МЕЂУРЕГИОНАЛНЕ САРАДЊЕ“ ПРИВРЕДНА КОМОРА ВОЈВОДИНЕ- ГРЧКО -СРПСКА ПРИВРЕДНА КОМРА ( СОЛУН )

У Привредној комори Војводине одржана је онлајн конференција „ Потенцијали међурегионалне сарадње“ на којој су представници Привредне коморе Војводине и Грчко- српске Привредне коморе са седиштем у Солуну разменили искуства у креирању привредног амбијента током пандемије.

Највише речи било је о ситуацији у туризму која показује велике губитке за тај сегмент привреде. У Србији је држава мерама за помоћ привреди успела да ублажи последице Ковида-19 истакао је Бранислав Мамић, секретар Удружења услуга Привредне коморе Војводине. Што се тиче Грчке као дестинације она је међу три омиљене за туристе из Србије. Ове године у Грчкој је било око 30 000 наших туриста.

Грчка је ове године највише погођена управо у области туризма . 84% је мање оствареног прихода у односу на прошлу годину рекао је председник Грчко- српске Привредне коморе Костас Георгакос и додао да је Грчка као чланица ЕУ добила значајна средства не само за опоравак туризма, већ и за опоравак других привредних делатности које су погођене пандемијом.

Секретар Удружења индустрије Привредне коморе Војводине Зоран Трповски представио је стање у привреди у АП Војводини, истичући да су показатељи упркос пандемији добри.

Милан Стојанов, шеф кабинета председника ПКВ позвао је колеге из грчко-српске Привредне коморе да учествују на онлајн регионалном пословном форуму који ове године организујемо 10. новембра.

Иначе, због пандемије ове године није одржан ни традиционални сајам туризма у Солуну у оквиру којег је Привредна комора Војводине као суорганизатор учествовала у организацији Форума туризма на којем су представљане нове дестинације као потенцијална туристичка одредишта.

Привредна комора Војводине и Грчко-српска привредна комора чији је председник Привредне коморе Војводине и почасни члан негују пријатељске односе те су у том светлу учесници онлајн конференције уз жељу за добрим здрављем договорили сусрет чим се за то створе епидемиолошки услови.