ИЗГРАДЊОМ СТАМБЕНИХ БЛОКОВА ЗА ПРИПАДНИКЕ СНАГА БЕЗБЕДНОСТИ ЈУГОВИЋЕВО ДОБИЈА НОВО РУХО

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Зорана Михајловић обишли су заједно са в.д директора Грађевинске дирекције Србије Мирком Петровићем, као и в.д. директора ЈП „Путеви Србије“ Зораном Дробњаком градилиште на којем ничу нове зграде за припаднике служби безбедности у Новом Саду. Како је оценио градоначелник, Југовићево ће бити један од најлепших делова града у будућности, јер ће сем стамбених јединица, бити изграђени и школа и вртић, као и атлетски центар са стадионом и двораном.

– Сваки пут када дођемо на ово градилиште, евидентан је напредак на реализацији те велике инвестиције. Оно служи на понос грађевинској оперативи, не само Новог Сада, него и целе Србије, јер је поред „Београда на води“ то највеће појединачно градилиште у држави. Захвалност дугујемо председнику и влади Републике Србије, као и ресорном министарству и свим носиоцима инвестиције, извођачима, неимарима и другим учесницима процеса. Биће ово прелепо насеље где ће живети око 10000 људи, а мислим да ћемо већ почетком следеће године видети задовољне припаднике Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информативне агенције, Министарства правде и свих оних служби које припадају сектору безбедности, као власнике станова. Динамика извођења радова је задовољавајућа, а преко Градске управе за инвестиције и грађевинско земљиште уговорили смо уређење саобраћајница, јавне расвете, водовода и канализације, за шест улица у вредности од 330 милиона динара – рекао је градоначелник Милош Вучевић и захвалио на сарадњи министарки Зорани Михајловић, Грађевиснкој дирекцији Србије, као и ЈП „Путеви Србије“ које ради и на завршетку кружне раскрснице код улазно-излазног правца у град, Нови Сад-Исток. 

Потпредседница владе Србије проф. др Зорана Михајловић нагласила је да сви радови теку према плану.

– Сваки пут када долазимо у Нови Сад, поводом пројеката које радимо са Градом, никада нема грешке и све се завршава у року и према договору. Такво лидерство и људе на челу града бих пожелела свакој јединици локалне самоуправе у земљи. На изградњи станова за припаднике снага безбедности ради укупно 1700 радника, на седам градилишта широм Србије, а важно је што ангажовањем домаћих извођача помажемо нашим грађевинским компанијама – закључила је Зорана Михајловић и додала да ће сутра бити потписан Уговор за изградњу Фрушкогорског коридора, чиме ће и формално бити започета реализација пројекта о којем се деценијама само говорило.

Управљач пројекта изградње станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду је Грађевинска дирекција Србије, а в.д. директора Мирко Петровић је нагласио да се тренутно у Новом Саду гради 1972 стана, односно укупно 145 000 квадратних метара, те да инвестиција вреди 8,5 милијарди динара.

– Цео пројекат у Новом Саду је подељен на две фазе. Прва фаза ће бити завршена у фебруару наредне године у предвиђеним роковима. Хвала градоначелнику и његовом тиму и свим јавним предузећима на доброј сарадњи. Надамо са да ћемо већ у марту корисницима предати кључеве за 548 станова – истакао је Петровић.