СЕКРЕТАР БАТЕЗ ОТВОРИО ОБНОВЉЕНИ СПОРТСКИ ТЕРЕН У ОШ „ШАМУ МИХАЉ“ У БЕЧЕЈУ

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез обишао је данас, заједно са председником Општине Бечеј Драганом Тошићем, реконструисани отворени спортски терен у оквиру Основне школе „Шаму Михаљ“.

Батез је подсетио на то да је обнављање овог спортског терена у Бечеју још један пројекат у оквиру многобројних пројеката улагања у школску спортску инфраструктуру у нашој покрајини, који су добили финансијску подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

„Реч је о пројекту чија је вредност два и по милиона динара, а који смо финансијски подржали путем конкурса за санацију, адаптацију, изградњу и опремање спортске инфраструктуре. Претходни терен био је потпуно небезбедан за наставу физичког васпитања, тако да је сада његовом потпуном реконструкцијом омогућено да ђаци имају све услове за бављење спортом како у оквиру наставе, тако и рекреативно“, истакао је Батез.

Он је додао да је пре неколико година ресорни секретаријат финансијски подржао и реконструкцију кошаркашког терена на отвореном у овој бечејској основној школи, што сада пружа идеалну могућност за веће усмеравање школске деце ка спорту. Батез је рекао и то да је Општина Бечеј једна од оних са којима Покрајински секретаријат за спорт има најбољу сарадњу, те да су заједнички у претходном мандату подржали укупно 56 пројеката укупне вредности 28 милиона динара.

Реч је о санацији, адаптацији, опремању и изградњи фискултурних сала и отворених терена у школама, подршци спортским клубовима и удружењима, као и санацији спортске дворане у Бечеју, која, како је Батез подсетио, представља изузетно вредан пројекат за чију је реконструкцију Управа за капитална улагања обезбедила близу 30 милиона динара.

Покрајински секретар за спорт и омладину истакао је да се након свих ових успешних пројеката нада да ће добра сарадња бити настављена, и посебно похвалио руководство бечејске локалне самоуправе, које, осим улагања у школски спорт, остварује и успешно планирање, спровођење и праћење развоја омладинске политике.

Председник Општине Бечеј Драган Тошић изразио је захвалност секретару Батезу што је имао разумевања за потребе ове школе када је реч о реконструкцији спортских терена. Истакао је, такође, да ово није крај пројеката у ОШ „Шаму Михаљ“ јер, како каже, у ову школу треба још много уложити, те да је срећан што данас ученици могу да играју фудбал на новом терену, где до пре годину дана није било услова за извођење наставе физичког нити за бављење било каквим спортом.

Директорка Школе Моника Туфегџић захвалила је секретару Батезу на средствима за обнову овог значајног објекта. Она је истакла да ће ово, као и претходна улагања, утицати на то да се у школи што квалитетније ради и остварују још бољи спортски резултати.