SAMOSTALNA IZLOZBA MILE GVARDIOL

U ponedeljak, 19.10.2020. u Galeriji Mali likovni salon (Mihajla Pupina 9, Novi Sad), autorka radova Mila Gvardiol, otvara samostalnu izložbu digitalnih printova “Arhitektonske imaginacije” inspirisanu arhitekturom brutalizma I socrealizma Novog Beograda koja će trajati do 30.10.2020.

Na izložbi će biti prikazano 8 digitalnih printoiva dimenzija 100x66cm
Zbog pandemije neće biti zvaničnog otvaranja.

 

Deo teksta iz kataloga – autor Mila Gvardiol

„…U seriji “Arhitektonskeimaginacije” apstrahovala sam novobeogradske zgrade blokova koje su izgrađene u stilu brutalizma i socrealizma. Izbrisala sam im svaki osećaj doživljaja arhitekture, to jest ambijenta u kome neko živi i u kome se ljudi kreću. Poništila sam svaki trag čoveka, a arhitekturu svela na monumentalnu skulpturu… “

Ukratko o autoru

Mila Gvardiol je rođena 1979. godine u Beogradu. Diplomirala je 2004. na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Doktorirala 2012. godine na Interdisciplinarnim studijima Univerziteta umetnosti u Beogradu. Članica je ULUS-a i ULUPUDS-a. Zaposlena je u zvanju vanrednog profesora na Fakultet za digitalnu produkciju u Sremskoj Kamenici i Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Izalgala na 28 samostalnih i preko 250 grupnih izlozbi. Učesnica je medjunarodnih kolonija i festivala digitalne umetnosti. Nekoliko puta nagradjivana u domenu slikarstva.