„КУЛТУРНЕ“ ПРЕВАРЕ У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ НОВОГ САДА О ТРОШКУ НОВОСАЂАНА! Саопштење Градског одбора СРС у Новом Саду

Српска радикална странка упозорава јавност на „културне“ преваре које се већ дуже време дешавају у Културном центру Новог Сада, где се на конто крајње сумњивих трибина из џепа Новосађана извлаче милиони динара. У Културном центру Новог Сада, из недеље у недељу гостују добро позната имена новопечених политичких аналитичара, самозваних филозофа и мислилаца, све од реда блиских пријатеља директора ове институције.

„Извештај о раду ове културне институције говори да је за прошлу годину за 5,2 милиона динара из буџета Града Новог Сада одржано 112 трибина, где су трошкови по трибини износили 45-50 000 динара. Ми, српски радикали, постављамо питање шта тачно може да кошта толико, ако имамо у виду да једна трибина траје 30-45 минута, а да су теме крајње неприступачне грађанима Новог Сада. Анализа парламентарних избора у Украјини или отварање поглавља 23 у преговорима са Европском Унијом нас коштају недељно 50 000 динара, а јасно је да на трибинама не буде више од 7-8, максимално двадесетак људи? Теме су практично смехотресне, али је хонорар предавача, самопрокламованих аналитичара папрен!“ – истакла је Марина Недељковић, посланик Српске радикалне странке у Скупштини АП Војводине.

Српска радикална странка позива директора Културног центра Града Новог Сада и надлежног члана Градског већа за културу, да коначно, ако већ нису то знали да кажу на седници Скупштине Града Новог Сада, објасне грађанима чиме су њихови пајташи и добри зналци заслужили преко 5 милиона динара на годишњем нивоу за трибине које никога не интересују?