НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА САОБРАЋАЈНИМ ПОВРШИНАМА У ПРИМОРСКОЈ УЛИЦИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је радове на поправци девастиране коловозне конструкције и проширењу коловоза у Приморској улици, где ЈКП “Пут“ изводи радове у дужини од 450 метара. Вредност радова је 15 милиона динара, а почетком јула поправљен је коловоз у првом делу те улице у дужини од око 400 метара, за шта је било издвојено 29,7 милиона динара. Приморска улица је део примарне путне мреже на територији Града Новог Сада, повезује Булевар Европе са две битне саобраћајнице булеварског типа (Сентандрејски пут и Темерински пут) и самим тим три улазно – излазна правца. Изградњом Булевара Европе, значајно је повећан проток саобраћаја у Приморској улици, због чега ју је било неопходно санирати.

– Ребалансом буџета смо обезбедили средства за наставак реконструкције једне од најважнијих улица за овај део града и веома фреквентне саобраћајнице која повезује два булевара. То пре свега значи грађанима који живе у близини Најлон пијаце, као и људима који раде на потезу ка Булевару Европе, посебно у индустријској зони. Укупно овогодишње улагање у путарске радове у тој улици износи 45 милиона динара, а специфичност је што се ради техником тзв. цементне стабилизације што доприноси много бржем асфалтирању. Носивост асфалта је у том случају далеко већа, него она коју има гребани асфалт, с тим што се та техника не може свуда примењивати, посебно где су шахтови и банкине. У питању је део механизације ЈКП „Пут“ које је ту модерну машину набавило пршле године и захваљујући њој се много брже раде саобраћајнице. Следеће године ћемо наставити да радимо остатак овог потеза, око 650 метара лево и десно од тренутно урађених делова, чиме ћемо коначно завршити ову улицу која ће опет имати нормалан изглед и функционалност. Задовољан сам како смо радили у погледу обнове путне инфраструктуре и верујем да ћемо повећати стартна издвајања за ту намену у новом буџету – рекао је градоначелник Вучевић и додао да ће поред путне инфраструктуре, бити појачано инвестирање у бициклистичке стазе и то већином путем пројектног финансирања.

Кроз инвестициона улагања у Месну заједницу „Клиса“ уложено је милијарду динара у периоду од 2013 – 2020. године, а у Месну заједницу „Слана бара“ 350 милиона динара. Од 2012. године Град Нови Сад је уложио преко 20,3 милијарди динара у путну инфраструктуру и изградњу мостова.