ОНЛАЈН КОНФЕРЕНЦИЈА – САРАДЊА ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ ВОЈВОДИНЕ И БРИТАНСКО- СРПСКЕ ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ

У Привредној комори Војводине одржана је онлајн конференција „ Сарадња између Привредне коморе Војводине и Британско-српске привредне коморе“.

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић изразио је задовољство  што је инициран први састанак у онлајн формату јер простора за сарадњу има много. У овим околностима економија не сме стати и ми верујемо да наши привредници управо сада требају подршку истако је Вучуревић и додао да управо успех наших привредника директно утиче на развој економије. Ми смо у Привредној комори Војводине били врло активни у овим тешким временима и низом онлајн конференција са нашим партнерима из региона али и широм света размењивали смо искуства у пословању током пандемије и трудили се да нашим привредницима помогнемо да превазиђу проблеме приликом пласирања роба на друга тржишта истако је председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић.

Иначе за првих осам месеци ове године укупна размена АП Војводине са Уједињеним Краљевством оставрена је у вредности 98, 8 милиона евра и већа је за 2,2 % у односу на претходну годину.

Извршни директор Британско- српске коморе са седиштем у Београду Ричард Робинсон истакао је да су у Лондону били окренути својим члановима који су се суочавали са сличним проблемима. Посебно смо заинтересовани за побољшање амбијента за могуће инвестиције како  у Уједињеном Краљвству тако  и у Србији.

Јелена Бјелановић, Секретар кабинета  председника Привредне коморе Војводине представила је економски тренд у АП Војводини за првих девет месеци као и мере Владе Србије које су допринеле опоравку привреде.

У Војводини се ни у време  пандемије нису зауставили развојни пројекти и поготово у том делу били смо присутни као подршка нашим привредницима истакао је Секретар Удружења индустрије Зоран Трповски

Секретар Удружења услуга Бранислав Мамић истако је да што се тиче размене чак 70% је у области ИТ индустрије а Нови Сад као ИТ центар пружа могућности за још бољу сарадњу.

Извршна директорица Британско- српске привредне коморе са седиштем у Лондону Јадранка Дершевић Китарић  истакла је посебну  заинтересованост за област пољопривреде јер је то поље у којем се како је рекла може посебно развити сарадња с обзиром на чињеницу да на  британском  тржишту нису умногоме заступљени производи из Србије.

Јелена Бјелановић, Секретар кабинета председника Привредне коморе Војводине позвала је колеге из Британско- српске привредне коморе да се пријаве на онлајн Регионални пословни форум који ће бити одржан 10. новембра.