ПРЕДСЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ УРУЧЕНА ПОВЕЉА ХУМАНОСТИ УДРУЖЕЊА ЗА БОРБУ ПРОТИВ ДИЈАБЕТЕСА

Председници Скупштине Града Новог Сада MSc Јелени Маринковић Радомировић данас је уручена Повеља хуманости Удружења за борбу против дијабетеса Града Новог Сада. Повеља хуманости уручена је за изузетне заслуге у учешћу у хумантираним превентивно-едукативним кампањама у циљу раног откривања дијабетеса и спречавања дијабетесних комликација, а додељује се поводом 14. новембра, Светског дана дијабетеса. Председници Скупштине града Повељу је уручио председник Удружења мр Радивој Мрачевић. Након уручивања Повеље, одржан је и састанак са представницима овог Удружења, којем је присуствовала и председница Савета за особе са инвалидитетом Скупштине Града Новог Сада Соња Радаковић.

По уручивању Повеље хуманости, председница новосадске Скупштине MSc Јелена Маринковић Радомировић, која је и почасни члан Удружења за борбу против дијабетеса, захвалила се на признању, истакавши да је почаствована и још више мотивисана да помогне Удружењу у наредном периоду.

– Захваљујем вам се на активностима и раду, пре свега у превенцији здравља и едукативним програмима које Удружење организује. Веома ми значи ваше признање, које ће ме мотивисати да вам још више помажем у наредном периоду. Врата Скупштине Града Новог Сада су вам увек отворена за сарадњу – поручила је председница градског парламента MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Председник Удружења за борбу против дијабетеса мр Радивој Мрачевић прецизирао је да председница Скупштине града годинама уназад помаже и подржава Удружење, те да је учествовала у чак 27 кампања и акција.

– Својим примером је показала друштвену одговорност и допринела је раду нашег Удружења. Вероватно је једна од најактивнијих јавних личности у историји Удружења – казао је мр Мрачевић.

Удружење против дијабетеса једно је од најстаријих друштава у Европи, које већ 59 година промовише превенцију и рано откривање дијабетеса, подиже свест о епидемији дијабетеса и обезбеђује директну подршку особама са дијабетесом.