СПРЕЧЕН ШВЕРЦ ЗЛАТА

Цариници су у сарадњи са полицијом 29. новембра 2020. године на излазу прелаза Хоргош спречили кријумчарење преко 200 грама златног накита увијеног у мараму и скривеног у пртљаг.

Прекршај је откривен када је на ред за редовну контролу пристигао аутобус који је на релацији Приштина – Немачка превозио 17 путника.

На постављено питање шта имају да пријаве за царинску контролу, возач је у сопствено и име свих путника одговорио да са собом не носе ништа сем личног пртљага.

Цариници су потом одлучили да детаљније прегледају пртљаг путника, па су убрзо у коферу 30-годишњег држављанина Србије албанске националности пронашли златни накит умотан у мараму.

Када су одвили мараму која се налазила међу његовим стварима, пред службеницима се указало неколико масивних комада златног накита и то: огрлица са 11 дуката, две огрлице без дуката, четири наруквице, два пара минђуша и један прстен.

У присуству путника, накит је измерен, те је утврђено да се ради о 230 грама златног накита који је привремено задржан до окончања прекршајног поступка.