МИРОВИЋ ЧЕСТИТАО СТОГОДИШЊИЦУ ОСНИВАЊА ИНСТИТУТА ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ ВОЈВОДИНЕ

„Свим запосленима и управи честитам овај велики и значајан јубилеј, који су обележиле деценије постојања, унапређивање јавног здравља и постигнути резултати у стручним и научним достигнућима. Институт је оправдао поверење и у години у којој се наша земља нашла пред великим изазовом – епидемијом вируса ковид 19, када је дао огроман допринос борби против пошасти 21.века. Стога ће и у годинама пред нама здравствени систем Војводине бити наш приоритет“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Институт за јавно здравље Војводине је здравствена, научна и наставна установа, која је стекла искуство и углед пружајући превентивне здравствене услуге грађанима, промовисала здравље становништва, образовала студенте у области превентивних грана медицине и постизала значајне научне резултате, чиме се сврстала у ред признатих здравствених установа и ван граница наше земље.

Почетак рада данашњег Института било је оснивање Сталне бактериолошке станице у Новом Саду 1920. године, а оснивањем Медицинског факултета 1960. године био је наставна база тој установи.

Институт за јавно здравље Војводине има преко 250 запослених, од којих је 21 доктор наука, 11 магистара наука, 44 специјалисте превентивних грана медицине, 25 здравствених сарадника и немедицинских радника високе стручне спреме и ужих специјалности, који заједно са осталим запосленима различитих квалификација доприносе постизању циљева и резултата ове установе.