КОМБИ ИСПУЊЕН ФИЛЕРИМА

Цариници су на граничном прелазу Хоргош, у сарадњи са полицијом, 4. децембра 2020. године спречили покушај кријумчарења хијалуронских филера вредних преко 3 милиона динара.

Случај је откривен око поноћи када је на ред за редовну контролу на улазу у земљу пристигао комби марке мерцедес, бечких регистарских ознака,  који је вукао приколицу са половним возилом за увоз.

На питање цариника да ли имају нешто да пријаве, 42-годишњи возач из Ковина и четворо његових сапутника су рекли да немају ништа сем личних ствари, док је возач пријавио половни голф који жели да увезе.

Детаљном контролом комбија утврђено је да се у пртљажнику налазе три картонске кутије за које је возач рекао да се ради о пошиљци коју је преузео на превоз до Новог Сада, али да није упознат са њеним садржајем.

Чим су отворили кутије, цариници су угледали прегршт непријављених козметичких производа – хијалуронских филера који се користе за луксузне козметичке третмане, а чија је вредност процењена на 3.107.619 динара.

Реч је о 510 козметичких производа марке “Princess“ и то: 320 комада “Princess Filler 1ml“, 180 комада “Princess Volume 1ml“ и 10 комада “Princess Rich 1ml“, који се у козметологији користе за подмлађивање коже и корекцију бора.

Како је вредност робе већа од вредности трећине возила којом је кријумчарена и комби је привремено задржан до окончања прекршајног поступка, чиме је и вредност прекршаја увећана, па износи непуних 3,7 милиона динара. 

Подсетимо да су цариници готово идентичан случај осујетили и 15. октобра на граничном прелазу Батровци, када је откривен комби пун непријављених хијалуронских филера и инјекција за неинвазивну липосукцију.