ЦАРИНИЦИ ОТКРИЛИ ДУПЛИ БУНКЕР ПУН ХЕРОИНА И ЦИГАРЕТА

Цариници су 8. децембра 2020. године на излазу прелаза Хоргош успели да открију и спрече кријумчарење 8,4 килограма хероина и 120 боксова цигарета скривених у дуплом бункеру једног косовског аутобуса.

Хероин и цигарете су откривени када је на ред за редовну контролу на излазу из земље пристигао аутобус косовског превозника са 6 возача и 40 путника који је саобраћао на линији АП КиМ – Швајцарска.

Пошто су у возилима истог превозника цариници у више наврата откривали кријумчарене цигарете током претходних месеци, постојала је реална могућност да ће у неком од наредних наврата доћи до покушаја кријумчарења још неке робе.

Желевши да провере своју претпоствку, цариници су аутобус упутили на детаљну контролу скенером када је потврђено да су били у праву.

Наиме, слика са скенера је указала на постојање специјалног, дуплог бункера намењеног за кријумчарење који је био смештен у поду, између предњих точкова аутобуса. Специфично је то што су контуре на снимку скенера указивале на постојање два одвојена бункера, од чега је један требало да буде параван за други.

Цaриници су потом отворили први бункер и у њему затекли 120 боксова цигарета разних марки (малборо, винстон, собрање, давидоф), да би иза њега уочили дрвену препреку испред које је био посут бибером у зрну, претпоставља се са намером да од даље контроле одврати службеног пса.

Уклонивши ову дрвену преграду, пред цариницимасе указао простор обложен стиропором у који је било смештено 16 пакета од по око пола килограма хероина, па се ради о укупној количини од 8,4 килограма.

Након што су дрога и цигарете откривени, о свему су обавештени полиција и тужилаштво, док је возач аутобуса за време детаљне контроле и након откривања овог кривичног дела, био потпуно смирен. На питање цариника шта се налази у другом бункеру, краткo је рекао – чоколада.