МИРОВИЋ И ДЕЛЕГАЦИЈА КИНЕСКЕ КОМПАНИЈЕ „CHINA SHANDONG INTERNATIONAL ECONOMIC“МИРОВИЋ И ДЕЛЕГАЦИЈА КИНЕСКЕ КОМПАНИЈЕ „CHINA SHANDONG INTERNATIONAL ECONOMIC“

Председник Покрајинске владе Игор Мировић састао се данас са представницима кинеске компаније „China Shandong International Economic“, коју је предводио директор огранка компаније Џанг Ђианчо.

На састанку у Покрајинској влади било је речи о пројекту изградње ауто-пута Београд – Зрењанин – Нови Сад, који ће реализовати ова кинеска компанија, као и o могућностима сарадње на новим инфраструктурним пројектима.

Председник Мировић оценио је да је реч о једној од највећих кинеских компанија у области грађевине, која је до сада реализовала пројекте у нашој земљи поштујући све рокове, истакавши да je на тај начин стеклa значајне референце за реализацију тог великог подухвата.

„Изградња овог ауто-пута је од огромне важности за Војводину и целу нашу земљу. На тај начин повезаћемо Београд, Зрењанин и Нови Сад и створити услове да многе индустријске зоне добију додатну вредност, што је веома значајно за све грађане“, рекао је председник Мировић.

Саговорници су се сагласили да ће све стране на овом пројекту уложити напоре како би што пре заједнички дошли до циља.

Џанг Ђианчо је у разговору истакао да ће кинеска компанија у најкраћем року завршити пројектно-техничку документацију, како би што пре почели припремни радови на реализацији овог пројекта. Он је изразио очекивање да ће сарадња на свим нивоима бити продуктивна.

Састанку су присуствовали и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Владимир Галић и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић.