БУЏЕТ ГРАДА НОВОГ САДА ЗА 2021. ГОДИНУ – НАСТАВЉАМО СА ДРУШТВЕНО ОДГОВОРНИМ ПРИСТУПОМ, АЛИ И ПОЛИТИКОМ РАЗВОЈА НАШЕГ ГРАДА

Буџет Града Новог Сада према предлогу које је данас усвојило Градско веће Града Новог Сада износи 28,774 милијарде динара, односно скоро 245 милиона евра. Имајући у виду стабилност јавних финансија која је успостављена претходних година, планирана средства у буџету за јавну потрошњу за наредну 2021. годину, обезбеђују наставак  друштвено одговорне политике Града, што значи да ће боравак деце у Предшколској установи „Радосно детињство“ остати бесплатан, да ће се наставити са финансирањем приватних вртића, да ће наши ђаци прваци поновно добити бесплатан комплет уџбеника.  

Такође, планиран обим буџета омогућиће и реализацију великих инвестиција. Преко девет милијарди динара биће уложено у капиталне инвестиције, што представља више од трећине укупног буџета. Tо јасно показује да ће Град Нови Сад наставити да се развија још већом брзином без обзира на кризу изазвану епидемијом вируса Ковид-19.  

Овим буџетом покреће се снажнији инвестициони циклус са знатно већим бројем јавних инвестиција, попут изградње новог објекта Дома здравља, изградње чак три објекта Предшколске установе, уређења центра Града, изградње бициклистичке стазе на Футошком путу, завршетка радова на изградњи парка на Новом насељу, израде пројекта за реконструкцију СПЕНС- а, изградње Атлетске дворане са стадионом и спортског комплекса са базенским садржајем у Футогу.   

У наредној години биће започета и реализација једног од највећих, капитално вредног пројекта, односно пројектовање и изградња четвртог моста преко Дунава – обилазнице око Новог Сада. Велике инвестиције неће изостати ни у погледу реконструкције и санације објеката основних и средњих школа на територији града.  

Град Нови Сад ће кроз овај Буџет наставити политику равномерног улагања, како у град, тако и у приградска насеља, јер су обезбеђена средства којима ће наставити још већим интензитетом да гради нове улице, канализацију, водовод и сву осталу инфраструктуру неопходну за побољшање услова живота грађана у приградским местима.  

И ове године у буџету су обезбеђена средства за реализацију многобројних захтева за инвестиције,  које су грађани поднели преко својих месних заједница, чиме им је омогућено да активно учествују у креирању буџета и директно утичу на побољшање услова живота у деловима града у којима живе.