НОВИ САД НАСТАВЉА ВЕЛИКА УЛАГАЊА У ПРИМАРНУ ЗДРАВСТВЕНУ ЗАШТИТУ

У Буџету за 2021. годину планирана су капитална улагања у изградњу нових и потпуну санацију постојећих објеката „Дома здравља“ Нови Сад. Tоком првог квартала наредне године биће завршена изградња новог објекта Дома здравља на Адицама, у којем ће бити пружане здравствене услуге за преко 17.000 наших суграђана. Завршетак радова на комплетној реконструкцији Дома здравља на Лиману очекује се током маја 2021. године. Тако ће објекат стар скоро 50 година, површине око девет хиљада квадратних метара, постати један од најмодернијих и најопремљенијих у Србији.

Град Нови Сад планира да у току наредне године инвестира и у изградњу амбуланте „Дома здравља“ на Видовданском насељу. Укупна вредност инвестиције која обухвата израду пројеката и извођење радова износи преко 225 милиона динара. Такође, у буџету су обезбеђена и средства за израду пројектне документације за потпуну реконструкцију објекта „Дома здравља“ на Булевару Михајла Пупина. Када је у питању заједнички пројекат који су финансирали Град Нови Сад и Република Србија – отварање „Едукативно – репродуктивног центра“, завршени су радови на реконструкцији објекта у Алмашкој улици, и он је предат на коришћење „Дому здравља“ Нови Сад.

-Град Нови Сад је претходних осам година улагао велика средства у изградњу, реконструкцију и опремање здравствених установа, а захваљујући стабилним јавним финансијама и још једном буџету са изразито развојном компонентом, и следеће године настављамо снажан инвестициони циклус у области здравства, као једној од приоритетних. Реализацијом пројеката које планирамо буџетом за 2021. годину потврђујемо да је улагање у област здравства и повећање доступности и квалитета здравствених услуга нашим суграђанима један од приоритета рада градске власти, објашњава чланица Градског већа за буџет, финансије и инвестиције Адријана Месаровић.