ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА ЗА БОРБУ ПРОТИВ НАСИЉА У ШКОЛАМА

Конститутивна седница Координационог тела за борбу против насиља у основним и средњим школама на територији Града Новог Сада одржана је данас у Скупштини Града Новог Сада. Након представљања нових чланова и формирања радне групе, на Дневном реду седнице нашли су се планови и задаци за наредни квартал, а представљени су и резултати анкете o превентивним мерама за спречавање насиља у школама на територији Града.

Новоизабрана председница Координационог тела, чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић је поздрављајући присутне истакла да су нови чланови тог тела представници свих релевантних институција, установа и организација које могу много да допринесу у борби против насиља у школама.

– Иако је ове недеље почео распуст, састајаћемо се често и бићемо свакодневно у комуникацији са свим директорима школа са територије Града како би имали што прецизније информације о стању на терену. Верујем да ћемо добром сарадњом, посвећеношћу и великим залагањем успети да спречимо насиље и друга девијантна понашања која представљају проблем за нашу децу- изјавила је Дина Вучинић.

Поред чланице Градског већа за образовање Дине Вучинић, нови чланови Координационог тела су представници Министарства унутрашњих послова – Полицијске управе Нови Сад Далиборка Војводић Томовић и Владимир Васовић, Биљана Кикић-Грујић из Центра за превенцију девијантног понашања, председница Актива директора основних школа Новог Сада Јасмина Пастоњицки, начелник Градске управе за образовање Радован Ковачевић, представница Центра за социјални рад Града Јелена Зорић, Драгана Ћорић из удружења „Родитељ“, представница Савета родитеља основних школа Јелена Десница, члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, помоћник градоначелника Новог Сада Станко Љубичић, просветни инспектор Никола Крстић и председник Актива средњих школа на територији Града Новог Сада Вукашин Лазовић.