СТРАХИЊА КОВАЧ ПРВА БЕБА РОЂЕНА У 2021. ГОДИНИ

У 2.29 часова по поноћи Нови Сад постао је богатији за још једног становника на велику радост породице Ковач из Ветерника. Како је речно током посете градоначелника Милоша Вучевића породилишту Бетанија, Страхиња је тежак четири килограма, а висок 52 сантиметра. 

– Година нам по обичају почиње на најлепшем месту у граду. Иако нисмо у могућности да посетимо мајку и бебу, запослени у породилишту пренеће им наше поздраве и честитке. Још шест беба је рођено од поноћи до сада, тако да делимо радост и са њиховим породицама и желимо им много здравља и успеха. Захваљујем се запосленима у свим здравственим установама на исказаном херојству у 2020. години, јер они су истински јунаци који су на првој линији одбране у борби против вируса Корона – нагласио је градоначелник Вучевић. Он је такође рекао да је велика вест то што је кренула изградња блокова Б и Ц Клиничког центра Војводине и то што је Клиника за интерне болести, након завршене реконструкције, на светском нивоу. 

Град Нови Сад је за прворођену новосадску бебу обезбедио 200 000 динара, а за сву децу, са територије Града, која се роде 1. јануара, по 50 000 динара. Бебе које се роде 1. фебруара на Дан града, на поколон ће добити по 200 000 динара.  

– Јуче смо доделили новчану помоћ у износу од 30 милиона динара за 7481 суграђанина. Међу њима су пензионери са најнижим примањима, породице са децом које су особе са инвалидитетом и породице које примају социјалну помоћ. То нам показује да је Град финансијски стабилан и да водимо рачуна о свима – закључио је градоначелник.  

Према речима директорке Клиничког центра Војводине Едите Стокић, у прошлој години у Бетанији је рођено 6746 беба, а она је у име свих запослених пожелела Новосађанима срећну Нову годину и да сви буду здрави.