СВЕ УСЛУГЕ ГРАДСКЕ ПОРЕСКЕ УПРАВЕ ЦЕНТАЛИЗОВАНЕ НА НОВОЈ АДРЕСИ

Нова шалтер сала Градске пореске управе почела је са радом данас, у Улици Војвођанских бригада бр. 24-26, а пријем странака се врши сваким радним даном од 8.00 до 14.00 часова.

Тим поводим, нове просторије те управе обишли су чланица Градског већа за буџет, финансије и инвестиције Адријана Месаровић и члан Градског већа за управу, прописе и урбанизам Милован Амиџић.

– Како би нашим суграђанима омогућили бржу, лакшу и ефикаснију услугу, све послове у вези са Градском пореском управом централизовали смо на једном месту. Од данас, грађани овде могу да пријаве свој порез на имовину, да предају пријаву за комуналну таксу, пријаву за накнаду и унапређење животне средине да предају пријаву за заузеће јавне површине и друге захтеве – изјавила је Адријана Месаровић и додала – Овде су поред наших колега који су, до сада обављали шалтерске послове, у писарници Градске куће и просторији у Улици Илије Огњановића, присутни и дежурни инспектори за физичка и правна лица, што нашим обвезницима омогућава да обаве све послове, из ресора Градске пореске управе, на једном месту и у једном дану. Иако ове службе више неће радити на старим адресама, важно је напоменути да писарница у Градској кући наставља са радом из домена других градских управа.

Чланица Градског већа за буџет, финансије и инвестиције Адријана Месаровић је нагласила да ће у наредних двадесетак, до месец дана бити постављена и приступна рампа за особе са инвалидитетом, као и да ће прва два шалтера на улазу бити намењена искључиво за особе са инвалидитетом и труднице. Такође она је изразила захвалност грађанима Новог Сада јер су и претходне године, порез на имовину и све друге јавне приходе редовно измиривали.

– У Новом Саду влада посебна пореска култура и финансијска дисциплина наших суграђана и то потврђује остварење приходоване стране у буџету Града, у износу од преко 100 посто. Захваљујући онима који су у року и редовно измиривали своје обавезе ми имамо могућност да градимо нове вртиће, путеве, амбуланте и све оно што нам је потребно за квалитетнији живот. Наравно, у вези са онима који нису измирили своје обавезе ми ћемо морати да предузмемо адекватне мере у циљу наплате, али и то кроз споразум о репрограму дуга и наплату на рате- истакла је Месаровић.