ПРЕДСЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ПОСЕТИЛА „ЗЕМЉУ ЖИВИХ“

Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић посетила је данас манастир у Ковиљу, у оквиру којег ради манастирска терапијска заједница „Земља живих“, за особе који се лече од болести зависности. У оквиру посете, председница Скупштине града обишла је манастир, а том приликом заједници је уручен и поклон градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића.

– Данас је други дан Божића, дан када се традиционално обилазе пријатељи и комшије, а сматрам да сам међу својим пријатељима, међу својим суграђанима, којима желим да упутим речи подршке, али и дивљења. Подршке, зато што им је она потребна како би истрајали на свом путу, а дивљење зато што су изабрали прави пут, частан и здрав – поручила је председница градског парламента MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Она је пренела поздраве градоначелника Милоша Вучевића и додала да ће Град Нови Сад, као и до сада, наставити да помаже и пружа подршку заједници „Земља живих“, позивајући све који су могућности да помогну то и учине.

– Моја порука за људе који су овде јесте да не одустају, да наставе свој пут и да истрају у томе, да још више духовно ојачају, јер је то једини исправни пут. Ово је доказ да појединац није сам, да смо сви ту да пружимо руку када је помоћ потребна и када је тешко. Захваљујем се братству манастира Ковиљ на челу са Владиком Исихијем и поштованом свештенику Бранку на свему што раде у „Земљи живих“, али и Милану Ђукићу и свима који су учествовали у оснивању заједнице – истакла је председница новосадске Скупштине MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Епископ мохачки Исихије захвалио се Граду Новом Саду на помоћи и подршци коју пружа заједници „Земља живих“.

– Ми се трудимо да једни другима пројављујемо љубав и помоћ и зато се ова заједница зове по стиху из псалма. То је земља оних који су раније били у великим искушењима. Велика је помоћ градских и покрајинских структура, као и свих људи добре воље који помажу многе пројекте за функционисање заједнице – казао је Епископ мохачки Исихије.

Један од оснивача заједнице „Земље живих“ Милан Ђукић захвалио се свима који учествују у овом пројекту, „владици Исихију, владикама Иринеју и Порфирију, новосадском свештенику оцу Бранку, свима који су отпочетка имали разумевање за стварање заједнице“.

– Захваљујем се и онима који данас оперативно воде заједницу, као и Граду Новом Саду, градоначелнику Милошу Вичевићу и председници Скупштине града на помоћи и подршци. Земља живих постоји 16 година. Боравак у заједници је бесплатан, захваљујући великом броју добротвора и људима који раде у заједници. То је посао који није нимало лак, који изискује велики лични напор и одрицање, а разултати када помогнете једном човеку да изађе на прави пут су велики и на радост свих нас – поручио је Ђукић.

Како је објашњено, током 16 година рада, кроз терапијску заједницу прошло је скоро четири хиљаде људи.