ХАЛА 1 НОВОСАДСКОГ САЈМА СПРЕМНА ЗА МАСОВНУ ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је Халу 1 Новосадског сајма где ће од сутра почети масовна имунизација Новосађана. Обиласку су између осталих, присуствовали и члан Градског већа за здравство др Драган Стајић, директор Института за јавно здравље Војводине др Владимир Петровић, директор Дома здравља „Нови Сад“ др Веселин Бојат и командант Прве бригаде копнене војске бригадни генерал Зоран Насковић.

 

– На срећу, овога пута обилазимо Халу 1 Новосадског сајма не поводом њеног претварања у привремену ковид болницу, већ из разлога што је данас она опремљена као место за пријем Новосађана ради масовне имунизације путем вакцина против корона вируса. Сада јасно видимо излаз из целе ове ситуације која нас прати већ 11 месеци и захвалан сам целокупном новосадском тиму који је технички и логистички оспособио Халу 1 за пријем грађана пријављених за вакцинацију. У тај тим спадају припадници Прве бригаде копнене војске, волонтери Црвеног крста, екипе Дома здравља „Нови Сад“ и Института за јавно здравље Војводине, запослени на Новосадском сајму, као и чланови Градског већа. Сутра очекујемо долазак око 730 Новосађана, тако да је свих осам ординација спремно за ради. Обезбедили смо и 93 паркинг места где ће људи при доласку на вакцинацију моћи бесплатно да се паркирају, док ће особе с инвалидитетом моћи да уђу у халу без архитектонских баријера. Такође, цео процес је подржан информационим системом који је повезан са централним регистром на нивоу државе, у који ће аутоматски бити уношени подаци. Ја лично не видим бољу алтернативу од ове за савладавање корона вируса и позивам Новосађане да се одазову процесу имунизације. Нови Сад до сада има преко 3500 вакцинисаних грађана, а трудићемо се да ускоро буду вакцинисани припадници полиције, војске, просвете, као и наше васпитачице, а сутра ће се вакцинисати и поједини чланови Градског већа – рекао је градоначелник Милош Вучевић и нагласио да је циљ је да се у што краћем року дође до броја од 100 000 вакцинисаних Новосађана, како бисмо се што пре вратили у редовне токове живота.

 

Од сутра ујутру у 8 часова до 18 сати ће Хала 1 Новосадског сајма бити спремна да прима прве грађане који ће проћи кроз процес масовне имунизације. Вакцинацију ће споводити лекари Дома здравља Нови Сад и Института за јавно здравље Војводине, а технички услови су се стекли захваљујући припадницима Прве бригаде копнене војске и волонтерима Црвеног крста који су вечерас окончали све радове.