ВИШЕ НЕГО ДУПЛО ПОВЕЋАНИ КАПАЦИТЕТИ ВРТИЋА У СТАРИМ ЛЕДИНЦИМА

Након што је реализован пројекат реконструкције и надоградње објекта вртића “Изворчић“ ПУ “Радосно детињство“ обезбеђена су места за још 42 деце. Бруто површина објекта у Старим Лединцима након доградње износи 392,76 m2, и омогућен је упис за још 32 деце, па вртић сада може да похађа укупно 74 деце. Пројекат је реализован због недостатка простора, а на иницијативу Месне заједнице Стари Лединци. Вртић “Изворчић“ посетио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

– Ово је леп повод да посетимо вртић у Старим Лединцима, дуплиран је број квадрата и обезбеђени су бољи услови за децу и запослене. Сада је то довољно простора за потребе овог насеља, односно нема листе чекања, а ове године први пут је уведена и јаслена група. Пред нама је инвестиција за проширење капацитета вртића у Новим Лединцима. Предано радимо на томе да у Предшколској установи буде места за сву децу у Новом Саду. За њих је боравак потпуно бесплатан и Град успева то да омогући и у условима кризе изазване епидемијом. Повећали смо број деце којој субвенционишемо боравак у приватним вртићима на 3300 динара, а трудићемо се и да буде већи износ који дотира Град. Чека нас изградња три нова објекта у насељима Сајлово, Адице и Ветерник, као и проширење постојећег објекта у Каћу, а у Будисави је то већ реализовано. Запослени у “Радосном детињству“ одлично су се организовали у условима епидемије, упркос томе што су се и васпитачице разбољевале, деца нису трпела. Када сам  изабран за градоначелника 2012. године плата васпитача је била 35 000 динара, а сада је 55 0000, настојаћемо да та зарада настави да расте – нагласио је градоначелник Вучевић.

Он је посебно похвалио и рад Централне кухиње ПУ “Радосно детињство“ која је припремала оброке за све оне којима је то било потребно током борбе са вирусом Корона, а пројекат њене изградње заједно су реализовали Град Нови Сад и Покрајинска влада.

Радови на објекту вртића у Старим Ледицима су извођени у 2018. и 2019. години, а у 2020. је изграђен прикључак за водовод и прибављена је употребна дозвола. За радове и набавку опреме укупно је утрошено 40. 203.258,86 динара.