МИРОВИЋ ОТВОРИО КОНФЕРЕНЦИЈУ „ВОЈВОДИНА У 2021“

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је данас конференцију „Војводина у 2021“, истакавши да ће ова година бити у знаку превазилажења економских последица епидемије, улагања у јавно здравље и новог економског старта.

„Очекујем да ова конференција буде почетак једног новог оптимизма имајући у виду чињенице у вези са вирусом ковид 19 и начином на који се наша земља суочава са њим. Ово је прилика да укажемо на планове које имамо у бројним областима и на то да је Војводина прошле године, и поред изазова са којима се суочавао цео свет, бележила боље резултате у односу на друге покрајине, у области пољопривредне и идустријске производње“, рекао је Мировић.

Он је изразио уверење да ће ово бити година улагања јер Покрајинска влада ради на великим пројектима – изградњи Каменице 3 и блокова Б и Ц Клиничког центра Војводине, а у овој години у плану је и изградња новог објекта Дечје болнице у Новом Саду и реконструкција Опште болнице у Кикинди.

„Радимо све како бисмо одржали континуитет улагања у јавно здравље и то ће нам бити у фокусу 2021. године. Војводина има развијену пословну и комуналну инфраструктуру и у години пред нама предстоје нам веома важне домаће и стране инвестиције“, навео је Мировић.

„С обзиром на положај и важност прекограничне сарадње, и уз своје велико економско, пољопривредно и културно богатство, Војводина има важну улогу у процесу опоравка у Србији и ширем региону“, рекао је путем видео-линка Сем Фабрици, шеф Делегације Европске уније у Србији, истичићи да је захваљујући актуелним структурним реформама, наша земља показала способност да ублажи ефекте кризе на привреду уз веома добре резултате у здравству.

Захваливши Покрајинској влади на подршци и покровитељству, директор „Color Media Communications“ Роберт Чобан рекао је да се конференција одржава трећу годину заредом како би се дискутовало о важним и актуелним темама из области привреде, здравства, културе, туризма и регионалне сарадње.