ПРЕДСЕДНИК ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ ВОЈВОДИНЕ БОШКО ВУЧУРЕВИЋ УЧЕСТВОВАО НА КОНФЕРЕНЦИЈИ „ ВОЈВОДИНА У 2021. „ У СКУПШТИНИ АП ВОЈВОДИНЕ

У Скупштини АП Војводине одржана је трећа конференција „ Војводина у 2021. “ у организацији компаније „ Колор Медија Комуникејшн “ а под покровитељством Покрајинске владе.

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић учествовао је на Панелу-„ Година и дан после“, на којем је било речи о томе како ће изгледати привреда и туризам у 2021. години.  

Година за нама била је тешка због пандемије Ковида- 19 али нам је и показала да је наша улога као институције  која је део јединственог коморског система  нарочито значајна истако је председник Привредне коморе Бошко Вучуревић. Подаци показују да је укупна вредност спољнотрговинске размене покрајине за 2020. годину 12, 4 милијарди евра. Упркос негативним последицама које је коронавирус оставио на пословање бележи се смањење од само 1 % извоза у претходној години. Покривреност увоза извозом повећана је и износи 95, 6 %. Индустријска производња у АП Војводини у 2020. години у односу на претходну бележи раст од 3% истакао је Вучуревић и нарочито нагласио раст у области пољопривреде која је изнела последице  пандемије. Током 2020. године Привредна комора Војводине прилагодила је пословање ситуацији и организовала преко 50 онлајн конференција  током којих смо разменили искуства са колегама широм света додао је Вучуревић.

На панелу су учествовали и др Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам, Ђорђо Маркеђани, председник Извршног одбора ДДОР осигурања, Саша Поповић, Вега ИТ, и Никола Жежељ, директор Развојне агенције Војводине.

Конференцију „ Војводина у 2021.“ отворио је председник Покрајинске владе Игор Мировић  истакавши  ће ова година бити у знаку превазилажења економских последица епидемије, улагања у јавно здравље и новог економског старта.

„Очекујем да ова конференција буде почетак једног новог оптимизма имајући у виду чињенице у вези са вирусом ковид 19 и начином на који се наша земља суочава са њим. Ово је прилика да укажемо на планове које имамо у бројним областима и на то да је Војводина прошле године, и поред изазова са којима се суочавао цео свет, бележила боље резултате у односу на друге покрајине, у области пољопривредне и идустријске производње“, рекао је Мировић.

Он је изразио уверење да ће ово бити година улагања јер Покрајинска влада ради на великим пројектима – изградњи Каменице 3 и блокова Б и Ц Клиничког центра Војводине, а у овој години у плану је и изградња новог објекта Дечје болнице у Новом Саду и реконструкција Опште болнице у Кикинди.

Захваливши Покрајинској влади на подршци и покровитељству, директор „Колор Медија Комуникејшн  “ Роберт Чобан рекао је да се конференција одржава трећу годину заредом како би се дискутовало о важним и актуелним темама из области привреде, здравства, културе, туризма и регионалне сарадње.