ПАМЕТНА КЛУПА ЗА УЧЕНИКЕ ОШ „ЂОРЂЕ НАТОШЕВИЋ“

У оквиру пројекта „Паметне клупе за основне школе“ који је покренут од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са компанијом „Strawberry energy“, ученици Основне школе „Ђорђе Натошевић“ као награду за изванредан успех добили су од кабловског оператора Супернова иновативну клупу. Предаји клупе која, поред могућности пуњења телефона, нуди приступ интернету и платформи са мноштвом корисних садржаја присуствовали су чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић и руководилац Школске управе Нови Сад Милан Грујин.

Чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић је том приликом истакла да Град Нови Сад, ове године, у градски образовни систем улаже више од 6,2 милијарди динара, што је скоро четвртина укупног буџета Града.

– Од тога, за потребе Основне школе „Ђорђе Натошевић“ издвојили смо 19 милиона динара како би реконструисали електричну мрежу, поставили алармне системе противпожарне заштите, обезбедили стоматолошку амбуланту и уредили друштвену салу. Веома ми је драго што ученици ове школе на најбољи могући начин оправдавају сваку инвестицију и што је њихов успех препознало и Министарство просвете науке и технолошког развоја које их је заједно са Кабловским оператером Супернова наградило паметном клупом  – изјавила је Дина Вучинић додајући да такав садржај има вишеструки значај за основце јер им на практичан начин приближава обновљиве изворе енергије, као и модерну технологију.

Директор Основне школе „Ђорђе Натошевић“ Недељко Ђорђић се захвалио на донацији напомињући да ће мултифункционалност паметне клупе допринети развоју дигиталних компетенција ученика, комуникацији и сарадњи и побољшати изузетне образовно-васпитне резултате које школа постиже и који су препознати.

– Паметна клупа намењена је нашим паметним, креативним и вредним ђацима, који су, уз подршку својих наставника и родитеља, успели да и у ванредним околностима успешно уче и напредују – додао је Ђорђић.

Супернова паметна клупа, захваљујући соларној енергији, постаје својеврсно место окупљања ђака у школском дворишту. Поред могућности пуњења више телефона истовремено и повезивања на интернет, она ученицима омогућава приступ едукативној платформи са лекцијама, тестовима знања, играма и другим занимљивостима. Додатно, на информативној страници, којој се приступа приликом повезивања на интернет, основци могу да се информишу о актуелностима и распореду наставе. Према речима представнице кабловског оператора Супернова Иване Бајовић жеља те компаније је да младима још од основне школе обезбеди квалитетно образовање у дигиталном окружењу, које ће их инспирисати да и сами померају границе.

У оквиру пројекта „Паметне клупе за основне школе“ од новембра прошле године клупе су добили основци у Новом Саду, Београду и Kрагујевцу, док ће у наредном периоду бити реализоване донације за преосталих осам од укупно једанаест одабраних школа у Србији.