ПРИРОДНИ СОКОВИ ПОРОДИЦЕ ТИШМА НА ЈОШ ЈЕДНОЈ ЛОКАЦИЈИ У НОВОМ САДУ

Како би били још ближе потрошачима, природни сок Тишма – органик однедавно има ново продајно место у Новом Саду, у Улици Бранимира Ћосића 23 близу Бетаније. Радно време нове продавнице је 8.30–20 и суботом 9–14 сати. Наравно, суботом су и даље на тезги број 18 на Лиманској пијаци. Такође имају своју Фб и Инстаграм страницу. Могућа је достава путем курирске службе, мада ту већ мора да се плати испорука.

Пољопривредно газдинство Тишма већ десетак година у Бегечу припрема сокове од свежег воћа и поврћа без додавања воде, шећера, конзерванса, лимунске киселине или било чега другог. Сем у стакленој амбалажи, већа паковања од 3 литра долазе у чврстој картонској амбалажи која може да стоји на површини, са практичном славином за сипање. Приликом сипања не улази ваздух у унутрашњост амбалаже што продужава рок употребе сока. Цене овог 100 посто природног сока су повољне, тако нпр. 3л сока од јабуке кошта 500 динара, јабуке–цвекле–шаргарепе је 600, литар ароније је 900 а боровнице 1250.

Одлучили су се за сокове од локалних сировина, тако да овде нећемо наћи сок од нара али зато имамо сјајне сокове од јабуке, ароније или боровнице, као и комбинације јабука–шаргарепа, јабука–цвекла–шаргарепа, јабука–дуња, јабука–аронија. Сем тога, нуде и салате по бакином рецепту, сушено воће и чајеве. Ту је и домаће јабуково сирће.

Каже нам власник Мирко Тишма да су своју причу са природним соковима започели пре десетак година када су добили ћеркицу јер су се као млади родитељи запитали како да употребе што квалитетније намирнице за себе и дете. Уз то, стварање породице је и нови мотив за покретање рада и развијања бизниса. Доста се ради, у овоме су још и Миркова супруга, родитељи, брат и братова супруга. Мирко има троје деце а његов брат однедавно једно. Уједно су као младе породице и сами себе упослили а ново продајно место отворили упркос кризи због короне. Позивају нас да их посетимо у производњи и на лицу места се уверимо са коликом пажњом они све ово раде.

Питамо господина Мирка коме би препоручио ове сокове, а он каже – свима! Дакле, деци, старијима, људима којима треба гвожђа, витамина и јачање имунитета. Могу да се пију као освежење а сок може да дође и као храна, одн. ужина. Јер, једном чашом сока човек поједе две–три јабуке, или одређени удео цвекле и шаргарепе (које можда не би унео на други начин). Ми смо ове сокове већ испобали, заиста су фантастични!

Текст и фото: В. Раонић;