ВАКЦИНАЦИЈА У НОВОМ САДУ И ТОКОМ ПРАЗНИКА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је данас Халу 1 на Новосадском сајму и изразио задовољство током којим се одвија имунизација грађана Новог Сада и Војводине. Он је рекао да су медицински тимови одлично организовани, а захвалио је и Новосађанима на исказаној одговорности и дисциплини.

– Захваљујем лекарима, медицинским сестрама и волонтерима што раде и за време празника. Кроз процес вакцинације брже и са мање жртава ћемо победити Корону.  До сада је у Новом Саду вакцинисано 45000 људи, а 17000 их је ревакцинисано. Разговоарао сам и са грађанима и чини се да су задовољни како теку ствари. Сада се већ осећа оптимизам међу људима, а старији суграђани желе да што пре буду са својим породицама. Веома сам поносан на то што је Србија друга у Европи по броју вакцинисаних, у односу на број становника, а најава куповине нове количине вакцина, гарант је даљег успешног пута Србије. Честитам државном руководству и председнику на томе како су извели цео процес око набавке вакцина и саме имунизације – нагласио је градоначелник Вучевић и позвао суграђане да се пријаве за вакцинацију путем портала који, како је рекао, одлично фуннкционише.

– Циљ нам је да се што пре вратимо у нормалан живот, међутим расте број оболелих и оних који иду на болничко лечење. То значи да су се људи опустили, а и даље морамо бити веома опрезни и стрпљиви – истакао је Милош Вучевић.

Он је навео и да се у Новом Саду константно контролишу угоститељски објекти, те да се предузимају адекватне мере, а све то у координацији са државним кризним штабом и у циљу стабилизације  ситуације.