GOSPOĐINČANI UREDILI SPOMEN PARK „AVIONSKO KRILO“

Meštani Gospođinaca, malog sela u opštini Žabalj imaju mnogo toga čime se mogu pohvaliti:  tu su nadaleko čuvena slava, spomen park „Avionsko krilo“, Jegrička i divna plaža na njoj u toku sezone kupanja, Svetosavski dom, osnovna škola sa novom sportskom salom, Fudbalski klub „Jedinstvo“, D.O.N.K.T. Đerdan, Ekološko udruženje “ Bagrem beli“, Karate klub „Mladost“, Turnir ulica u malom fudbalu u toku leta, dve organizacije koje okupljaju penzinere, Likovna kolonija „Susret kod Bodnareva“, Kreativna radionica  i još mnogo toga.

Da bi sve ovo funkconisalo i što je najvažnije trajalo godinama potrebni su ljudi koji žele da rade i učestvuju u svim gore navedenim aktivnostima, u gospođincima ih ima dovoljno.

Tome u prilog govori akcija uređenja parka Avionskog krila, meštani su se uz podršku mesne zajednice okupili u dovoljnom broju, očistili park od smeća, postavljena je ograda i ulazna vrata koja će služiti tome da onemogući ulazak automobilima, kanali su prošireni, mostići su ponovo urađeni i na njih je postavljena ograda.

U narednom periodu planira se uređenje dečijeg igrališta , aviona i postavljanje video nadzora.

Spomen park je omiljeno mesto među gospođinčanima, na koje rado svraćaju prilikom šetnji i dovode decu da se igraju u prirodi, nalazi se na putu prema Jegričkoj ima hladovine, vode mesta da se sedne i odmori a takođe i letnjikovac koji je na raspolaganju meštanima za razna druženja.

Kažu da gospođinčani imaju veliko srce kao ravnica koja ih okružuje i raduju se uvek gostima, koje će najbolje što mogu primiti i počastiti.

Mnogi su se u to već uverili i često dolaze u ovo pitomo bačko selo, saznajemo da su ga neki toliko zavoleli da su kupili  kuće koje su bile na prodaju i ostali da žive u njemu.

Nadamo se da ova pandemija neće večno trajati, da će opet gospođinčani imati prilke da pokažu šta sve mogu u svojoj sredini da organizuju i da će to ispratiti kako meštani tako i mnogi gosti sa strane.