ГРАДОНАЧЕЛНИК ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА ПОСЕТИО НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састао се са градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем. Том приликом градоначелници су констатовали да два града негују добру сарадњу, те да је од великог значаја за регион да она буде настављена и интензивирана.

Вучевић је истакао како су људи и њихове међусобне везе кључни за развијање добрих односа, подсетивши на то да су, у случају земаља окружења, те везе изразите и чврсте. Званичници су се сложили да је стабилна економија претпоставка напретка, а да је за њу потребна политичка стабилност. У том контексту оценили су да је повезивање младих кроз пројекте спорта, културе и образовања веома важно, и да комуникацију на том пољу треба подржати и појачати. Такође, истакли су да је туризам све доминантнији чинилац економије, и да сарадња на нивоу туристичких организација два града може да буде веома плодотворна.

Сагласили су се да Европска престоница културе представља платформу која пружа прегршт могућности на том пољу, и да ће подстаћи активности које повезују регион и Европу на најбољи могући начин.

Вучевић и Ћосић разговарли су и о великим изазовима које је донела епидемија, изразивши наду да ће одговорним приступом и на нивоу управљања, и сваког појединца, ситуација у ближој будућности бити повољнија, што ће омогућити нормализацију заједничких активности на побољшању услова живота на свим пољима.