МЕСТО ЗА ОПУШТАЊЕ И ДРУЖЕЊЕ У ЦЕНТРУ НОВОГ САДА – ХАМАМ АТРИУМ

У самом центру Новог Сада, у Николе Пашића 1, давно се налазио чувени Атријум, омиљено место за излазак које памте многе генерације. Од пре неколико година на овој адреси врата се поново отварају за нова и инспиративна дешавања. На више нивоа смештени су садржаји кроз које урањате у један други свет. АТРИУМ хамам и спа, чајџиница и ресторан, сигурно је да свако може пронаћи нешто за себе.

Као резултат путовања и рада у иностранству власница, лекар по професији, а такође и дизајнер овог несвакидашњег здања Др Маријана Чуљак је дошла на идеју да отвори у Новом Саду оно што је виђала по свету. Након реновирања визија је остварена у децембру 2018. године. У почетку постоји хамам и спа центар, масажа, фризерски и козметички салон, а годину дана касније отворен је ресторан мароканско либанске кухиње да би у августу прошле године на крову осванула башта са једним од најлепших погледа у граду. У разговору са Драганом Јекић, ПР асистентом, која је овде две године, сазнајемо све о богатој понуди Атриума, и о томе како изгледа један долазак на ово егзотично место.

При доласку послужиће вас чајем и колачићима и упутиће вас у оно што вас очекује током боравка у самом хамаму. Након тога иде се у свлачионицу која је у потпуности опремљена свим оним што је неопходно за боравак. Добија се једнократни доњи веш, гардероба за боравак у хамаму, као и папуче. Свлачионице имају туш кабине, тоалете, сва средства за хигијену, пешкире, ормариће за одлагање гаредеробе и личних ствари. Хамам је површине око 70 м2, опремљен каменим клупицама које се греју, тушевима са хладном водом као и мањим базеном са хладном водом где се улази на кратко, што је одлично за освежење и циркулацију. Влажност ваздуха у хамаму је стопостотна, а температура око 40 до 45 степени. Боравак траје колико прија вашем организму, у просеку то буде око сат времена. Тело се пари, психички опушта, избацују се токсини, инхалирате се, пијете воду са лимуном а уз све то осећа се и опуштајући мирис нане.

Након тога ако желите ради се пилинг тела грубом, луфа рукавицом, тушира и наноси уље које одаберете. База сва три уља је иста: бадем, лешник, коштице кајсије, пшеничне клице, мак и сусам а додају се етерична уља ради мириса. Уља се овде праве, могу да се купе, као и чајеви. После пилинга, ко жели, добро иде масажа, као и фризерски салон, а у козметичком салону раде се третмани лица, педикир, маникир, гел лак.

У хамаму се врши редовна дезинфекција површина хемијским средствима на бази хлора, довољно је велик, па је могуће осигурати безбедну удаљеност. Боравак у парном купатилу многима више прија од сауне а приписују му се лековита својства, детоксикација организма, чишћење коже, прочишћавање дисајних путева и позитивно дејство на нервни систем.

Могуће је користити све садржаје или само оно што вас занима. У понуди су поклон ваучери којима можете обрадовати драге људе и омогућити им дан за памћење. Уколико желите да се опустите и пробате нешто ново и занимљиво, навратите. Било да је то специјалитет као Манакиш, либанске пице са пећи на дрва, кафа или чај у пријатној атмосфери и са најлепшим погледом.

За Војвођанске текст и фотографије: Ивана В.