БОЉИ УСЛОВИ ЗА РАЗВОЈ ТЕНИСА У ОПШТИНИ БАЧКА ТОПОЛА

У оквиру обиласка локалних самоуправа у Војводини, покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је данас општину Бачка Топола, где се најпре састао са председником Општине Адријаном Сатмаријем. Том приликом се разговарало о стању у области спорта и спортске инфраструктуре у овој општини, која, како су саговорници истакли, спада у ред оних које посвећују посебну пажњу неговању спортских активности и здравом начину живота путем реализације пројеката намењених како најмлађима, тако и свим категоријама становништва.
Секретар Баста је са представницима општинског руководства обишао и насеље Томиславци, за чије потребе је Покрајински секретаријат за спорт и омладину издвојио средства ради стварања бољих услова за развој тениса.
„Путем конкурса за изградњу, санацију и опремање спортске инфраструктуре, ресорни секретаријат је издвојио два милиона динара за опремање тениских терена у Томиславцима, у општини Бачка Топопла. Реч је о пројекту који обухвата инсталацију балон-сале са грејењам и вентилацијом, као и кућице за складиштење балона и осветљења“, подсетио је Баста и додао да ће помоћу овог улагања сада спортисти моћи да користе тениске терене и у лошим временским условима, тако да тренажни процес више неће бити угрожен.
Током данашње посете, секретар Баста је обишао и Канцеларију за младе, за чије оснаживање је ресорни секретаријат у претходној години на конкурсу издвојио 500.000 динара.
„Покрајински секретаријат за спорт и омладину изузетно је задовољан начином на који Бачка Топола функционише када је реч о развоју спорта и спортских активности. Општина је изузетно активна у погледу учествовања на нашим конкурсима са квалитетним пројектима. Ми то препознајемо и награђујемо. Постоји добра стратегија и програми, и ми ћемо наставити са улагањима у ову општину“, истакао је Баста и подсетио да је само током протекле године Покрајински секретаријат издвојио 4,2 милиона динара за Бачку Тополу.
Он је овом приликом нагласио да је циљ ових систематских посета локалним самоуправама у нашој покрајини сагледавање целокупне ситуације, као и потреба у области спорта и спортске инфраструктуре, како би се на прави начин улагала средства и искористили постојећи ресурси.
Председник Општине Бачка Топола Адријан Сатмари захвалио је на досадашњим средствима из Покрајине истакавши да су захваљујући улагањима у оквиру пројекта опремања тениских терена у Томиславцима, завршени радови на покривању тих терена у овом насељу на северу Бачке. Он је подсетио и на актуелне пројекте у области спорта у овој општини.
„У току је изградња затвореног базена и градског стадиона, изграђена је Фудбалска академија и сигуран сам да ће сви ови пројекти у великој мери допринети унапређењу спорта у Бачкој Тополи“, рекао је Сатмари и нагласио да је Општина ове године издвојила преко 23,7 милиона динара за функционисање спортских клубова и удружења.