ПОВЕЋАЊЕ КРЕДИТНОГ РЕЈТИНГА ГРАДА НОВОГ САДА НА ПОНОС СВИХ НОВОСАЂАНА

На основу последњег извештаја рејтинг агенције „Мудис“, једне од најутицајнијих на глобалном финансијском тржишту за оцену кредитног рејтинга, Град Нови Сад добио је сјајне вести о Новом Саду и Србији. Наиме, агенција „Mудис“ је повећала дугорочни кредитни рејтинг Града Новог Сада са „Бa3“ на „Бa2“ уз, како наводе, стабилне изгледе за даље побољшање. То се образлаже доследним управљањем буџетом Града који, уз целокупно добру фискалну дисциплину, издржава утицај шока изазваног пандемијом вируса Ковид 19.

– Ово је огроман успех за све нас. Србија је једна од ретких земаља која је успела да у једној тешкој години, у којој је пандемија буквално паралисала и неке водеће светске економије, добије повећање кредитног рејтинга. То је потврда наше одговорне политике која је фокусирана на очување здравља наших грађана, али и наше привреде. Повећање кредитног рејтинга Града Новог Сада поткрепљено је ниским нивоом дуга и веома високом ликвидношћу, а позната светска рејтинг агенција посебно истиче важну улогу Новог Сада у националној економији, као другог највећег града у Републици Србији. Нови Сад је пример како инвеститоре из целог света, ни криза изазвана пандемијом ниje спречилa у намери да улажу капитал у наш град – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Он је нагласио да су то сјајне вести које подразумевају повећање дугорочног кредитног рејтинга од стране агенције „Мудис“, које дају ветар у леђа градској влади да настави да унапређује Нови Сад као значајну инвестициону дестинацију, још поузданију и квалитетнију. Како се наводи у извештају, Агенција очекује да ће стабилна финансијска позиција Града бити очувана и у будућности, уз смањење нивоа дуга на врло низак ниво.