ОФОРМЉЕН ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР ЗА ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СТОГОДИШЊИЦЕ ПОСТОЈАЊА РВАЧКОГ СПОРТА У НОВОМ САДУ

Поводом стогодишњице постојања рвачког спорта у Новом Саду, члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин одржао је у Градској кући састанак са представницима Новосадског рвачког савеза и његових чланица Рвачког клуба „Нови Сад“, Рвачког клуба „Фрушкогорац“ и Удружења за рвачки и самбо спорт „Тврђава“.

– Рвачки спорт, богат историјом и резултатима, постоји већ цео век у Новом Саду, а сами почеци се везују за рвачку секцију „Јуда Макаби“ коју су основали јеврејски металски радници. У нашем граду, постојало је дванаест рвачких клубова, освојено је мноштво екипних и појединачних титула првака и медаља на свим значајним спортским такмичењима, међу којима се посебно издвајају учешћа наших рвача на Олимпијским играма и организације два квалификациона турнира за Олимпијске игре. Добри резултати као и вишегодишња успешна организација сложених спортских догађаја, сведоче о томе да наш Савез има веома значајну улогу у светском рвању и тиме се веома поносимо. Надам се да ће се епидемиолошка ситуација стабилизовати и да ће нам омогућити да то и покажемо обележавањем јубилеја – изјавио је Огњен Цвјетићанин.

Том приликом, оформљен је Организациони одбор за обележавање стогодишњице постојања рвачког спорта у Новом Саду, а за председника је једногласно изабран градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Присутни су разговарали о начину обележавања тог значајног јубилеја и предложили да тим поводом буде организована свечана академија, свечана скупштина и изложба, да се сними документарни филм, изда монографија, а све у циљу популаризације рвачког спорта у Новом Саду.