ТРОФЕЈНЕ ВАТЕРПОЛИСТКИЊЕ У ГРАДСКОЈ КУЋИ НОВОГ САДА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин примили су у Свечаној сали Градске куће ватерполисткиње ВК „Војводинa“ које су у децембру прошле године по први пут освојиле трофеј Купа Србије. Оне су дошле заједно са стручним тимом и представницима Управе клуба како би на састанку са градоначелником и чланом Градског већа за спорт и омладину разговарале о досадашњим успесима и плановима за будућност.

– Мушки ватерполо се чешће помиње и дата му је велика пажња, а сада имамо привилегију да поздравимо део екипе женског Ватерполо клуба „Војводина“. Повод је престижни трофеј који су освојиле крајем прошле године, када су победиле у финалу екипу „Палилуле“ и освојиле Куп Србије. Разговараћемо са руководством клуба о томе шта треба као Град да урадимо за њих, о даљим такмичењима и условима за тренирање. Ватерполо клуб „Војводина“ је један од прва три или четири клуба по издвајању буџетских средстава за финансирање њихових потреба, рачунајући све спортске клубове на нивоу Новог Сада. Честитам на победи целокупној екипи која се борила и сигуран сам да их сутра чекају велике европске утакмице и дрес репрезентације Србије – рекао је градоначелник Вучевић.

Тренер женске прве екипе ВК „Војводина“ Слађана Дрезгић истакла је да нико за 85 година постојања клуба није донео трофеј у сениорској конкуренцији.

– Последње три године јако смо се трудиле да екипа напредује и да дођемо до нивоа да донесемо златно одличје у клуб. И даме се баве овим спортом, ми постојимо 10 година, а требало нам је очигледно то неко време да изађемо из анонимности и донесемо историјски трофеј – закључила је Слађана Дрезгић.

Генерални директор ВК „Војводина“ Марко Ћуксе захвалио на пријему и Граду Новом Саду који преко Градске управе за спорт и омладину годинама уназад, пружа огромну подршку том клубу.

– Традиција нашег клуба је изузетно дуга, још од 1935. године.  За све то време,  нисмо успели да се домогнемо трофеја у највишем рангу такмичења, а прошле године су нам наше ватерполисткиње осветлале образ и Клуб је дошао до трофеја. Стремићемо да у будућности оправдамо велико поверење Града и љубитеља ватерпола, навијача „Војводине“, да резултати буду на овом нивоу – рекао је Марко Ћук.

Пријему у Градској кући присуствовале су Пантовић Јована, Травар Николина, Моћан Милица, Рончевић Тијана, њихов тренер Дрезгић Слађана, као и представници управе ВК „Војводина“ Ћук Марко и Ресановић Драган.