„ALBATROS“ ĆE OMOGUĆITI JOŠ BRŽI I SIGURNIJI PREVOZ U NOVOSADSKOJ LUCI

U luku Novi Sad sada se može uvesti i izvesti više robe zahvaljujući novom brodu potiskivaču koji je danas zvanično počeo sa radom.

DP World Novi Sad predstavio je novi brod pod nazivom „Albatros“ kao deo ukupnih investicija od 30 miliona evra čiji je cilj da ova luka postane tržišni lider u regionu i jedno od najznačajnijih trgovinskih čvorišta na Dunavu.

Albatros će ubrzati kapacitet ulaska i izlaska barži i značajno doprineti efikasnosti luke.

Generalni direktor DP World Novi Sad Klaudio Negreanu rekao je: „Kupovina “Albatrosa” deo je velikog investicionog ciklusa naše kompanije vrednog 30 miliona evra.

“Od kada je DP World došao u Srbiju 2019. godine naš cilj je da luka Novi Sad bude najznačajnija luka na Dunavu. Brod „Albatros“, naši novi rečni potiskivač, je još jedan korak u dostizanju tog cilja“.

Ime broda “Albatros” dali su zaposleni u DP World Novi Sad nakon ankete koja je sprovedena među zaposlenima. Pokreću ga dva motora od 460 konjskih snaga, dugačka 22,4 metra, široka 6,8 metara i ima gaz od 1,25 metara što mu omogućava plovidbu kanalom Dunav-Tisa-Dunav. “Albatrosom” upravlja iskusni kapetan Slavko Filipović sa pomoćnikom Jožefom Papom.