МИРОВИЋ: ПОЧЕТКОМ МАЈА ПОЧИЊУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ФРУШКОГОРСКОГ КОРИДОРА

„Заједничким радом Владе Србије и Покрајинске владе, а на иницијативу председника Републике Александра Вучића, све је спремно за изградњу Фрушкогорског коридора и првих дана маја очекујемо и званични почетак радова на реализацији тог великог и значајног инфраструктурног пројекта“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након састанка са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем.
Председник Мировић истакао је да је Покрајинска влада издала дозволу за постављање градилишног кампа, оцењујући да је ово важна вест за Руму, Ириг, Петроварадин и Нови Сад, за привреду, грађане, транспорт робе и бољу повезаност.

На састанку одржаном у Покрајинској влади било је речи о реализацији и других инфраструктурних пројеката у Војводини, од националног значаја, попут припреме пројектне документације за изградњу ауто-пута Нови Сад – Зрењанин – Београд, о изградњи брзе саобраћајнице која ће повезати Сомбор и Кикинду, као и о подршци Покрајинске владе реализацији пројекта брзе пруге од Новог Сада до границе са Мађарском.

„Покрајинска влада биће поуздан партнер Влади Србије и заједничким снагама реализоваћемо планиране пројекте који ће променити слику овог дела наше земље и омогућити мање развијеним општинама да се прикључе на брзе саобраћајнице. У наредним годинама Војводина ће бити повезана ауто-путевима, брзим саобраћајницама и брзом пругом“, изјавио је Мировић.

На данашњем састанку договорено је и то да буде формирана радна група за изградњу бициклистичке стазе од Новог Сада до Београда, на старој траси пута, као и од Петроварадина до Беочина, што ће бити реализовано заједно са локалним самоуправама. Било је речи и о наставку реконструкције пута Бегеч – Бачка Паланка, прикључку деонице Опово – Дебељача на државни пут, као и о реконструкцији пута од Сремских Карловаца до Петроварадина.

„Ово је био најозбиљнији и најсвеобухватнији састанак који сам имао од када сам ступио на министарско место. Први пут после педесет година реализујемо инвестиције које се нису спроводиле и које представљају најважније теме за грађане Војводине“, изјавио је министар Момировић и најавио да ће у наредне две године у неколико локалних самоуправа у Војводини бити изграђена постројења за пречишћавање отпадних вода.