ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА ЈОВАНКЕ МАНОЈЛОВИЋ У БЕОЧИНУ

У Центру за културу, спорт и туризам општине Беочин у четвртак 22. априла у 18 часова је отворена 4. самостална изложба сликарке из Баноштора Јованке Манојловић. У уметничком делу програма су учествовали рецитатор Ратка Дулић уз музичку пратњу Слободана Живковића и својим наступом су улепшали ову свечаност. Присутнима се обратила Ивана Летош Бранков, в.д. директора Центра за културу, спорт и туризам општине Беочин, којем је припало то задовољство да буде домаћин и организатор ове изложбе.

Галерија Манојловић је отворена 2013. године. Налази се у Баноштору у улици Светозара Марковића број 4 и једина је галерија на територији општине Беочин. Јованка је рођена Баношторка, завршила је средњу уметничку школу „Богдан Шупут“ у Новом Саду, смер дизајн текстила, а свој радни век провела је у библиотеци Културног центра општине Беочин. Урадила је досад преко три хиљаде слика и стотинак икона које красе домове у читавом свету.

Јованка каже да је одувек волела да слика, јер тако одмара душу и срце. То се свакако и осећа на дивним призорима природе, Дунава, војвођанских кућа, булки и цветних поља. Позивамо све заинтересоване да дођу и уживају. Слике су у техници уље на платну, поставка је продајног карактера и може се погледати до четвртка 29. априла у изложбеном холу Дома културе Беочин.

За Грађански лист текст и фотографије: Ивана В.