ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ У ШАПЦУ О ЗНАЧАЈУ ФРУШКОГОРСКОГ КОРИДОРА

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је данас Шабац где се састао градоначелником Александром Пајићем, а доминантна тема разговора био је капитални саобраћaјни инфраструктурни пројекат изградње Фрушкогорског коридора.

–  Фрушкогорски коридор треба да споји наша два града, али и да боље саобраћајно повеже цело Подриње. Ево и сада смо се уверили да се дуго пролази кроз сремска села, па се и тако види велики значај саобраћајнице која ће смањити проток саобраћаја кроз насељена места и учинити путовање на тим релацијама бржим и безбеднијим. Партнери из Азербејџана раде деоницу Рума-Шабац, а очекујем да ће председник Републике 1. маја присуствовати обележавњу почетка изградње Фрушкогорског коридора са кинеским партнерима. Радови крећу са новосадске стране Фрушке Горе, пробијају се тунелске цеви и то ће бити најдуже тунелске цеви у Србији. Сигуран сам да ће се за 3, 4 године стизати од Шапца до Новог Сада за пола сата – нагласио је градоначелник Вучевић.

Званичници су такође разговарали о питањима из области културе, спорта, социјалне заштите и екологије.

– Задовољство ми је што од човека који је најдуже на челу Новог Сада и има велико искуство могу да добијем савете у вези са функционисањем тако великог града као што је Шабац. Почетак радова на изградњи Фрушкогорског коридора за Град Шабац много значи, јер ћемо након завршетка тог пројекта брзо стизати и до Београда и до Новог Сада. Разговарали смо и о пројектима локалног значаја који ће доћи као инвестиције у нашу индустријску зону, као и о запошљавању суграђана – изјавио је градоначелник Шапца Александар Пајић.