ОДРЖАН ВЕЛИКИ ВАСКРШЊИ КОНЦЕРТ У БЕОЧИНУ

У Беочину је у понедељак 10. маја уприличено једно лепо и весело дружење. Са почетком у 18 часова на платоу испред Дома културе одржан је велики Васкршњи концерт православне духовне музике и фолклора. Учествовали су КУД „Бриле“ из Беочина и Православни дечји хор „Благовеститељ“ из Сусека, уз велику и несебичну помоћ оца Милоша Маријанца из беочинског Храма светог Василија Острошког.

Присутнима се обратила Ивана Летош Бранков, директорица Центра за културу, спорт и туризам општине Беочин, нагласивши велику подршку и помоћ пријатеља установе захваљујући којима је опстала и развијла се пуних пет деценија, посебно општини Беочин која је оснивач. Програм су увеличали председница општине Беочин Мирјана Малешевић Милкић и председник СО Беочин Немања Вилић са сарадницима.

Ово је година када ова установа у којој станују позориште, глума, игра, музика, књига, слика, обележава златни јубилеј, 50 година рада и постојања. На самом почетку дружења наступио је хор Цркве архангела Гаврила из Сусека под руководством Александре Теофиловић, у ком певају деца која похађају основну школу. Чули смо „Весели се српски роде“, „Сини јарко сунце са Косова“ и многе друге песме.

Културно уметничко друштво „Бриле“ из Беочина је дан раније обележило свој дан, а публици су се прво представили они најстарији, ветерани а затим и најмлађи, дечја припремна група. Како песма и писана реч увек иду заједно, обратили су се и чланови књижевног клуба КУД-а, Драган Лукић и Секула Петровић.

Председник КУД „Бриле“, књижевник и песник Секула Петровић је захвалио посетиоцима што су се окупили у оволиком броју рекавши да су љубав, вера и нада увек потребни. Поред материјалне подршке коју несебично пружа општина Беочин и људи добре воље он је замолио присутне да пошаљу своју децу у КУД јер треба да их буде много, много више. Представио нам се песмом „Тврђава“.

За крај се обратио отац Немања Теофиловић, захвалио оцу Милошу и позвао децу из беочинског хора Храма светог Василија Острошког да се придруже у нумери „Не дамо светиње“. Концерт је био посећен, са много дечице и веселе граје, у пријатној атмосфери, а и време је послужило.

За Грађански лист текст и фотографије: Ивана В.