АМБАСАДОР РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ ПОСЕТИО НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је амбасадора Руске Федерације у Републици Србији Њ.Е. Александра Боцан-Харченка у Градској кући.

Градоначелник је захвалио амбасадору на свим активностима које Руска Федерација чини на пољу смањења последица пандемије, а посебно на помоћи у виду вакцина, које доприносе да се процес имунизације становништва у нашој земљи несметано одвија.

Двојица саговорника су изразила задовољство напретком сарадње две земље на свим пољима, од економије до културе, констатујући да пријатељство два народа никада није било снажније, а да се та чврста спона одражава и на локални ниво, односно да бенефите имају и локалне самоуправе.

Они су у том погледу разговарали и о перспективама економске сарадње, погодностима за инвестирање у Новом Саду, а осврнули су се и на титулу коју ће Нови Сад понети наредне године као центар европске културе и са тим у вези, на интензивирање културне сарадње Новог Сада са руским градовима.

На састанку је изражена спремност представника Града и Амбасаде да својим радом и залагањем допринесу наставку јачања сарадње Србије и Русије, посебно имајући у виду традиционално добре пријатељске односе и дубоке историјске, културне, језичке и верске блискости два народа.