УРУЧЕЊЕ ДОНАЦИЈЕ- РЕСПИРАТОРА КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ ВОЈВОДИНЕ

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић  присуствовао је уручењу донације- респиратора Клиничком центру Војводине.

Привредна комора Војводине захваљујући сарадњи са коморама у региону има одличну пословну али  и пријатељску комуникацију како са представницима комора тако и са њиховим члановима истакао је том приликом Вучуревић.  Са коморама у Мађарској дуги низ година сарађујемо и иза нас су резултати који поспешују наш привредни амбијент. Срећан сам што је управо сарадња комора  направила конекцију и са господином Бочијем. . Господин Бочи Левенте и његова фирма „Limitless“ одлучио је да управо Новом Саду донира респираторе у тренутку када су они веома потребни. Када су нас позвали наши пријатељи из Мађарске потрудили смо се да релаизујемо и претвиримо идеју у реалност истакао је Вучуревић.

Истакао бих свакако и да су политичке, економске  и пријатељске везе између Републике Србије и Републике Мађарске на највишем нивоу а статистика показује и да је укупна спољнотрговинска робна размена Републике Србије и Републике  Мађарске у 2020. години износила  1,9 млрд евра, што је за 10,4% више од размене остварене у 2019. години , додао је Вучуревић.

Проф. др Едита Стокић, ВД директора Клиничког центра Војводине изразила је захвалност и  истакла  да ће ова донација значајно унапредити рад, посебно у условима када се више од годину дана  боримо у епидемији са Ковидом- 19. У Клиничком центру Војводине пацијенти су  на првом месту .   Донација ће свакако помоћи пацијентима али и олакшати рад  здравственим радницима истакла је Стокић.

Левенте Бочи , власник компаније „ Limitless“ , која је донирала респираторе истакaо је да  су се као друштвено одговорна компанија одлучили да донирају 50 респиратора мађарским, румунским, украјинским и српским болницама, од којих 10 Клиничком центру Војводине. Како је истакао верује да ће њихови респиратори допринети ефикаснијем и квалитетнијем раду здравствених радника КЦВ, али и спасити многе животе.

У Привредној комори Војводине имали смо састанак и разговоре о могућем успостављању сарадње са привредницима из Србије као и пласирању производа истако је Бочи.  

Догађају су  присуствовали и почасни конзули Републике Мађарске у Београду и Новом Саду Немања Милутиновић и Арпад Заварко.