КАКО НЕКО КО НИЈЕ КОНКУРИСАО МОЖЕ ДА ДОБИЈЕ НОВАЦ НА КОНКУРСУ?

Опште је познато да Градски одбор Српске напредне странке у Новом Саду, као и већина Новосађана, нема ниједну лепу реч за некадашњег првог човека града, а сада председника Градског одбора Народне странке Борислава Новаковића. Међутим, после данашње изјаве о расподели средстава за суфинансирање пројеката од јавног интереса у области информисања за 2021.годину, почели смо да сумњамо и у његову интелигенцију.

Српска напредна странка поставља питање господину Новаковићу како да новац са конкурса добије неко ко није ни конкурисао? Ради се о агенцијама Фонет и Бета. Сигурно је да је тако нешто било уобичајено током владавине Демократске странке и мешања тајкуна Драгана Ђиласа и Драгана Шолака у расподелу средстава медијима, али од 2012. Године и њиховог силаска са власти, таква мешетарења су заустављена. Исто се односи и на енормно богаћење трговином секундама Јавног медијског сервиса Србије, што Новаковићев коалициони партнер Драган Ђилас никако не може да преболи.

Бориславу Новаковићу треба да буде познато и то да средства намењена финансирању пројеката средстава ијнформисања не распоређује градоначелник,  већ Комисија. У његово време, вероватно је било другачије, а навике је тешко променити.

Што се тиче средстава намењених РТВ Панчево, програм ове куће прати се у Новом Саду, што би дотичном господину требало да буде познато.

Српска нпредна странка користи прилику и да постави питање Бориславу Новаковићу ко је он да медије дели на подобне и неподобне? Неукусно је да такве поделе било ко у 21. веку уопште потеже, а крајњи безобразлук је што оне долазе од једног окорелог криминалца и пропалог марксисте.