ГРАД УЗ 19. “СТРОНГМАН ЕУРО КУП”, ДОМАЋИНИ ОБЕЋАВАЈУ СПЕКТАКЛ

Предстојећи 19. „Стронгман Еуро Куп“ довешће у Нове Козарце врхунске такмичаре из Словеније, Аустрије, Немачке, Пољске, Чешке, Словачке, Мађарске, БиХ и Румуније. Једини представник Србије, а уједно и најстарији такмичар, биће Драган Богојевић из Нових Козараца. У име домаћина, Боди-билдинг клуба “Слобода”, Богојевић је најавио да ће се такмичење одржати 24. јула. Потврдио је и да ће се такмичари надметати у шест дисциплина, од којих ће једна бити потпуно нова:

-Чак четворица учесника нашег „Стронгман Еуро Купа” су редовни учесници Лиге шампиона, што довољно говори о реномеу нашег такмичења. Иако најстарији такмичар, потрудићу се да достојно репрезентујем Нове Козарце, Кикинду и Србију. Могу да кажем да ће предстојеће такмичење надмашити сва ранија- обећао је Богојевић. Град Кикинда, већ годинама уназад, подржава овај спортски спектакл, а тако ће бити и овог лета. То су потврдили Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника и Драган Пецарски, члан ГВ за спорт и омладину:

-Ово такмичење заиста је одавно превазишло локалне оквире и постало заштитни спортски знак Нових Козараца и Кикинде. Ако већ долазе врхунски такмичари, логично је да таква буде и организација па и наша подршка. Боди-билдинг клуба “Слобода” и Нови Козарци у томе истрајавају скоро већ две деценије и на томе им треба одати признање – сматра Пецарски. Ово такмичење званично је уврштено у богату туристичко- спортску понуду града Кикинде. Илија Дрљић, члан управе Боди-билдинг клуба “Слобода”, подсетио је је ово такмичење лане прославило пунолетство, док ће наредне године обележити две деценије успешног постојања:

-Већ сад могу да кажем да ћемо јубилеј обележити на спектакуларан начин. На једнако квалитетан начин спремамо се да одржимо и 19. “Стронгман Еуро Куп”. Хвала нашим дугогодишњјим спонзорима, МЗ Нови Козарци и локалној самоуправи на подршци. И лане, у време ковид кризе, уз велике напоре, такмичење није изостало. Сада тих проблема нећи бити што значи да нема разлога да не обрадујемо публику, а наградимо најбоље такмичаре- рекао је Дрљић.

Извор: Град Кикинда