НОВОСАДСКИ СРЕДЊОШКОЛЦИ УЧЕСТВОВАЛИ НА ТРИБИНИ О БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈУ

Чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић и председница удружења „Будимо безбедни“ и ТВ лице Деа Ђурђевић говориле су, на другој по реду трибини о безбедности у саобраћају која је  одржана данас, у Гимназији „Лаза Костић“. На трибини коју организује удружење „Будимо безбедни“, са циљем да укаже на значај одговорног понашања свих учесника у саобраћају и поштовања саобраћајних прописа учествовали су ученици новосадских средњих стручних школа.

– Овом приликом желим да се захвалим Деи Ђурђевић што је опет у Новом Саду и што ће средњошколцима говорити на тему безбедности у саобраћају. Мислим да је њено искуство важна опомена за све учеснике у саобраћају, а пре свега за ученике завршних разреда средњих школа од којих ће многи ускоро полагати возачки испит. Сигурна сам да ће слушати са великом пажњом и да ће разумети колико је битан сваки секунд у саобраћају и колико секунд непажње може да нас кошта – изјавила је Дина Вучинић и додала – Поред тога што улаже у образовање и интензивно проширује капаците школа и вртића Град ће наставити да улаже и у превенцију и едукацију чији је циљ безбедност деце у Новом Саду.

Деа Ђурђевић која је преживела тешку саобраћајну незгоду и која преносећи лично искуство на трибинама које организује жели да укаже на значај одговорног понашања у саобраћају истакла је да млади широм Србије добро реагују и постављају одлична питања.

– Они су најбољи део друштва и драго ми је када видим да им на овај начин помажемо да развију безбедносну културу и свест о важности поштовања саобраћајних прописа. Ја сам имала среће, преживела сам, али сам схватила да је боље изгубити време у саобраћају, него живот у секунди и сада то искуство желим и њима да пренесем  – истакла је Деа Ђурђевић.