ПОДЕЉЕНО 210 ПАКЕТА ПОМОЋИ – ДОНАЦИЈА ГИЗ-А, ЦРВЕНОГ КРСТА И СКГО

Ове седмице у Општини Рума подељено је 210 хуманитарних пакета, са хигијенским и дезинфекционим средствима, социјално најугроженијем ромском становништву, које живи у подстандардним насељима.

Реч је о донацији коју су Општини Рума, на иницијативу Министарства државне управе, обезбедили: ГИЗ – Немачка организација за међународну сарадњу, Стална конференција градова и општина и Црвени крст.

Представници Општине Рума и румског Црвеног крста дистрибуирали су пакете становништву које живи у нехигијенском насељу на румском Вашаришту, а затим и социјално угроженој ромској популацији у Доњим Петровцима, Грабовцима и Кленку.

Председник Општине Рума Слађан Манчић се захвалио донаторима који су својим чином још једном потврдили добру сарадњу коју имају са румском локалном самоуправом.

„Ми имамо изузетно добру сарадњу и ово није прва донација од стране ГИЗ-а према румској општини. Помагали су нам и у време короне, донирали доста заштитне опреме, дезинфекционих средстава, добили смо и компјутерску опрему за наш Црвени крст, затим електричне бицикле за  наше геронто-домаћице итд. Све је то плод једне добре сарадње са ГИЗ-ом, али и са другим донаторима републичким Црвеним Крстом и СКГО. Ми наравно редовно спроводимо акције помоћи социјално најугроженијем становништву, али због добре сарадње са доста организација и из Србије, али и из Европске уније, у прилици смо да спроведемо и овакву једну ванредну акцију, којом су донатори показали солидарност са људима којима је у овом моменту помоћ потребна“, рекао је председник Манчић.

Извор: Општина Рума