КИЛОГРАМ ДРОГЕ ИСПОД ТАПАЦИРУНГА

Цариници су, у сарадњи са полицијом, 10. јуна 2021.године око сат и по после поноћи, на излазу прелаза Хоргош, спречили покушај кријумчарења дроге скривене испод тапацирунга једног аутомобила.

Прекршај је откривен када је на ред за контролу пристигао „рено клио“ београдских регистарских ознака, којим је управљао 26-годишњи младић из Обреновца.

Он је из Београда ка Бечу путовао сам, а на питање цариника да ли има нешто да пријави, рекао је да нема ништа.

Аутомобил је ипак издвојен за детаљну контролу, током које је ради провере фабричких шупљина које се често користе за кријумчарење, коришћен фибероптички уређај. Реч је, наиме, о уређају специјално намењеном за проверу тешко доступних места, јер се на крају кабла који је могуће провући до неприступачних места налази камера, захваљујући којој је и садржај испод тапацирунга било могуће видети без физичког контакта.

Даљи преглед је обустављен до доласка екипе криминалстичке полиције из Београда, која је одмах обавештена о томе да се сумњиви садржај налази испод тапацирунга задњих левих врата.

По доласку полиције, преглед је настављен, тако што је из поменуте шупљине извађено два пакета од по пола килограма облепљених браон селотејпом, карактеристичним за паковање хероина. Након мерења на прецизној ваги, потврђено је да се ради о 1034 грама наркотика чија ће врста бити потврђена након лабораторијског испитивања.

За случај да се у возилу крије још пакета, у прегледу је учествовао и царински службени пас који није указао ни на једно друго место сем онога које је већ откривено, да би потом аутомобил био прегледан и на царинском скенеру на коме такође нису откривене додатне неправилности.

Откривена дрога, возило и кријумчар су предати полицији у даљу надлежност.