РАВНО СЕЛО ДОБИЈА НОВИ ДОМ КУЛТУРЕ

У Равном Селу данас је почело рушење старе, већ дужи низ година неупотребљиве зграде Дома културе, чиме су отпочели и први припремни радови за изградњу новог објекта намењеног културном животу места. Равноселци ће, према усвојеном пројекту, уз нови Дому културе добити и нови спортски терен са трибинама и осветљењем.

Почетку рушења старе зграде, која је, иначе, изгорела у пожару у априлу 2016. године, присуствовали су и Предраг Ројевић, председник општине Врбас, и Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт.

„Унапређење културног живота у локалној заједници један је од приоритета локалне власти. Захваљујући великом разумевању Покрајинске владе и њеног председника Игора Мировића, у буџет АП Војводине уврштена су и средства за изградњу новог Дома културе у Равном Селу. Данас крећемо са припремама за градњу новог објекта, који ће имати велики значај за све становнике општине Врбас, а посебно за Равноселце. Пројекат подразумева нову зграду Дома културе са 223 седишта, а поред зграде изградиће се и нови спортски терен, са трибинама и осветљењем. Вредност радова је 160 милиона динара, што је највећа инвестиција у Равном Селу у последњих 30 година. То није све, следи нам и расписивање јавне набавке за завршетак радова на Позоришту у Врбасу, као и радови на новом тргу у центру града“, рекао је Ројевић.   

Радови на рушењу старе зграде неће зауставити одржавање традиционалног Равно Село Филм Фестивала, који ће се одржати у периоду од 01. до 04. јула.

Почетак радова на свом Instagram профилу коментарисао је и Игор Мировић, председник Покрајинске владе. „Почела је изградња новог Културног центра на месту старог који је изгорео у пожару. За неколико недеља окупићемо вредне неимаре и у Врбасу и Србобрану где ће општински културни центри исто бити потпуно реконструисани. Хвала пројектантима и културним посленицима на иницијативи“, написао је Мировић.

Глумац и продуцент Лазар Ристовски рекао је данас за Тањуг да је почело рушење остатака изгорелог Дома културе у Равном Селу, како би почела изградња новог објекта у којем ће публика уживати у изузетним културним садржајима.

„Лепо је када се граде путеви и фабрике, али је за сваку земљу важно када се подиже један објекат културе. Лично ћу се побринути да се у новом Дому културе у Равном селу организују догађаји из културе са изузетним садржајем“, казао је Ристовски.

Захвалио се председнику Покрајинске владе Војводине Игору Мировићу на помоћи и разумевању у изградњи новог Дома културе у Равном Селу.

Ристовски је организовао филмски фестивал посвећен дебитантима и младима у Равном Селу, само годину дана након што је изгорео Дом културе. „Равно Село је моје детињство, а онај ко заборави своје детињство, не постоји ни у будућности. Желим да млади из Равног Села и региона имају бољу будућност. Ми ћемо овим фестивалом отворити врата те будућности. Фестивал је посвећен омладини мог села и суседних села и свима који ће учествовати, додао је Ристовски, истичући да ће потврдити чињеницу да се култура не налази и не конзумира само у великим градовима, јер су мање средине често расадник талената из свих области, па и из културе“, рекао је Ристовски.

Извор: Општина Врбас