ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА “НОВОСАДСКИ ОЛИМПИЈЦИ“

Књига “Новосадски олимпијци“ аутора Добривоја Антонића, у присуству бројних прослављених спортиста и параолимпијаца, представљена је у Свечаним салонима на Петровардинској тврђави. Књига је издање Асоцијације спортских ветерана из Новог Сада, а говори о 121 новосадском олимпијцу, о онима који су  учествовали на Играма од 1896. године до 2016. и постигли сјајне резултате уз помоћ тренера и других спортских радника и новинара.

Присутнима на промоцији књиге, обратили су се градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, председник Асоцијације спортских ветерана Зоран Панчић, председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, рецезент књиге Ђорђе Перишић и аутор књиге Добривоје Антонић.

– Овај догађај је својеврсна најава онога што нас чека крајем седмог месеца, односно почетка Олимпијских игара, по којима се некад и време рачунало. Олимпијски дух јачи је и од пандемије и свих изазова савременог човечанстава. Књига је посвећена свима који су промовисали наш град и државу. То је начин да им се захвалимо, да им одамо признање и да кажемо колико су нас обрадовали својим успесима. Асоцијација спортских ветерана је још једном показала да њене чланове не напушта спортски дух што је битно за целу заједницу. Честитам проф. Антонићу на писању ове изванредне књиге, а Божидару Маљковићу поручујем да поведе, до сада, најјачи српски тим у Токио и да нам донесу добре вести. Нек побеђују где год могу, а да из пораза само науче како да буду јачи – рекао је градоначелник Вучевић.

Аутор Добривоје Антонић рекао је да је радни и животни век провео у Новом Саду, у спорту, па је тако и настала књига “Новосадски олимпијци“.

– Њу су заправо успесима исписали новосадски олимпијци, а ја сам их само забележио. Заједничка нам је обавеза да је допуњујемо сваке четири године, и то заједно, они који се такмиче, који пишу и који подржавају – истакао је Антонић.

Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић изјавио је да су Нови Сад и његов градоначелник познати по томе што препознају вишедимензионални значај спорта за друштво.

– Ја видим огроман потенцијал у вишенационалном Новом Саду, јер ту су најздравија и најчвршћа деца. Најбољи кошаркаш света Никола Јокић је из Бачке – поручио је Маљковић.